Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC vil anvende din smartphone til kræftbekæmpelse

HTC vil anvende din smartphone til kræftbekæmpelse

En Android applikation fra HTC hjælper med forskning indenfor blandt andet genetik og kræft mens du sover.

Den regnekraft smartphones kan tilbyde bliver større og større, det vil HTC i et nyt initiativ benytte til at udføre nogle betydningsfulde beregninger. Ideen kendes fra projekter som SETI@home (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) og Folding@home som begge benytter et hav af personlige computere til at analysere dele af store datamængder og melde tilbage med resultater.

Det kan være alt fra analyser af radiosignaler fra rummet, til beregning af ligheder mellem forskellige proteinsekvenser som benyttes i forskning indenfor genetik og kræft. Begge dele kræver meget computerkraft og uddelegeres derfor til computere og nu smartphones rundt omkring i verden.

Hjælper mens du sover

HTC samarbejder med Dr. David Anderson, medstifter af SETI@home, i deres nye projekt kaldet “Power To Give”. For at være med, skal du blot installere den dedikerede applikation fra Google Play og den vil så køre i baggrunden når telefonen lader op og samtidig er forbundet til WiFi, telefon bliver altså sat til at knuse tal imens du ligger og sover.

Den første beta version af applikationen vil være tilgængelig på deres One og Butterfly-serie, flere Android enheder vil blive tilføjet i de kommende seks måneder. HTC har frigivet et par videoer der forklarer initiativet, se med nedenfor.

Samsung lancerede i sidste måned en lignende applikation kaldet Power Sleep, den fungerer tilsyneladende på alle Android enheder fra 2.3, den kan du læse om her.

Android applikationen fra HTC kan hentes her.

Kilde: Engadget

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

06-03-2014 08:17:08

Det gør Samsung allerede med http://www.samsung.com/at/microsite/powersleep/

0 0
06-03-2014 08:18:27

Som I også skriver :)

0 0

Om brug af cookies