Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTCs andet kvartal viser stort tab, der skal spares

HTCs andet kvartal viser stort tab, der skal spares

HTC har meget røde tal for andet kvartal af 2015, nye og mere trendy enheder samt besparelser skal hjælpe dem.

HTCs resultater for andet kvartal tegner et noget deprimerende billede for den taiwanesiske mobilproducent. HTC One M9 skulle have været det store trækplaster, men har ikke trukket andet end røde streger på bundlinjen.

Læs også: Sådan kan HTCs næste Aero topmodel se ud

HTC har rapporteret om et tab på intet mindre end 161 millioner dollars, et tal der står i meget stærk kontrast til de knap 76 millioner dollars som firmaet tjente i samme periode sidste år. Omsætningen er faldet meget drastisk til 1,04 milliarder dollars hvilket er næsten halvdelen af de 2 milliarder dollars de rapporterede for samme periode sidste år.

Grunden til de nedslående regnskaber kan findes i salgstallene for HTC One M9, til gengæld har HTC oplevet en smule fremgang i antallet af solgte enheder i “udvalgte spirende markeder” - så alting er altså ikke helt skidt.

I et forsøg på igen at blive profitable, skal der ifølge finansdirektør Chialin Chang tre aspekter i spil. Der skal spares på omkostningerne, der skal frigives mere “trendy” telefoner som skal rettes mod premium markedet men som ikke vil være deciderede flagskibe og til sidst skal der åbnes for nye markeder, blandt andet med virtual reality med HTC Vive.

Læs også: HTC bekræfter: One M9+ kommer til Europa

Der er altså en plan for fremtiden, men resten af 2015 ser en smule hård ud for HTC, forhåbentlig kan en ekstra lancering af et “hero” produkt senere på året hjælpe på tallene.

Kilde: Digitaltrends, The Next WebForrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies