Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC's næste "Aero"-topmodel får innovativt kamera

HTC's næste "Aero"-topmodel får innovativt kamera

HTC's næste topmodel, som skal vende op på fadæsen med One M9, bliver udstyret med et nyt ”innovativt” kamera med forbedret brugerflade, lyder nyt rygte.

Denne rendering var i en periode spået til at være HTC One M9. Om
Denne rendering var i en periode spået til at være HTC One M9. Om "Aero" kommer til at ligne denne, vides ikke.

HTC topmodel, der indtil videre går under navnet, Aero, vil blive udstyret med et helt nyt og innovativt kamera i et ønske om at undgå samme fejl som det har været tilfældet med de tidligere One-topmodeller.

Læs også: HTC undskylder salgstal og lover ny innovativ topmodel

Taiwanske HTC benyttede i One (M7) og One (M8) en speciel kameraopsætning med to lavopløselige kameraer på bagsiden for at forbedre dynamikken under svære lysforhold. Teknologien imponerede umiddelbart ikke anmelderne og forbrugerne, så med årets One M9 ændrede firmaet strategi.

I marts måned droppede HTC det ekstra UltraPixel-kamera og skruede gevaldigt op for opløsningen med en 20 MP kamerasensor. Under gode lysforhold tager kameraet fornuftige billeder, men så døjede HTC med store problemer med dårlige resultater i mørke omgivelser og manglen på billedstabilisering.

Læs også: HTC lancerer endnu en topmodel - men kun i Kina

Kameraet i One M9, som i en test præsterer dårligere end iPhone 4S, er en medvirkende faktor til, at HTC's topmodel ikke sælger synderligt godt og skaber røde tal i regnskaberne. Derfor undskyldte HTC's direktør, Cher Wang, og lovede en ny ”helte”-topmodel til oktober, som skal rette op på den kritik, der har været af især den seneste topmodel, One M9.

Kameraet i HTC One M9 på 20 MP imponerer ikke anmeldere. Det skal HTC
Kameraet i HTC One M9 på 20 MP imponerer ikke anmeldere. Det skal HTC "Aero" rette op på.

Innovativt kamera med stærke specifikationer

Endnu har det været særdeles sparsomt med oplysninger om HTC's næste store sats, men nu tikker de første ind. Det drejer sig om kameraet, som spås til at vende HTC's svaghed til dets styrke.

Det er en vietnamesisk hjemmeside, der mener at vide, at HTC's vil revolutionere dets kamera i højere grad end hvad var tilfældet med UltraPixel-teknologien.

Læs også: Kamera i HTC One M9 dårligere end 3 år gammel iPhone 4S

Det nye kamera i Aero-topmodellen vil have en blændeåbning på f/1.9, der på papiret kan lukke samme mængde lys ind som Samsung Galaxy S6, som derfor også må se sig slået af LG G4, der har en blændeåbning på f/1.8.

Mange andre faktorer spiller også ind på det endelige resultat, og derfor kan den også gemme billederne i RAW-formatet, så alle billeddata gemmes og kan bringes frem i efterbehandling i modsætning til JPG-filer, der er komprimerede.

Læs også: HTC: Slut med miniudgaver af One-topmodeller

RAW-fotografering er dog noget, som HTC One M9 allerede er i stand til, så på den konto vil der ikke være nogen stor nyhed.

Det helt store spørgsmål er, om HTC kan få vendt de dårlige salgstal med den nye topmodel, som bliver den 5. topmodel lanceret i 2015. Det vil vise sig, når den ventes at blive en realitet om 3 måneder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies