Huawei allierer sig med tysk luksusbrand

Kinesiske Huawei indleder et partnerskab med de kræsne kameraspecialister fra tyske Leica.

Huawei allierer sig med tysk luksusbrand

Det er et hæderkronet kamera-mærke der vil assistere Huawei i tilblivelsen af kommende mobiler. Leica, det luksuriøse kameramærke med den ikoniske røde badge, indleder nemlig et samarbejde med Huawei, verdenens tredjestørste mobilproducent.

Partnerskabet skal ifølge en samlet pressemeddelelse stræbe efter at levere kompromisløs kvalitet. Det sker ved at Leica leverer erfaring inden for optik og kamerateknologi, mens Huawei bidrager med sin ekspertise inden for mobilteknologi.

Se også: HTC: One M10 får et “meget, meget overbevisende kamera”

Ny partner for Leica

Det er ikke første gang at det ikoniske tyske mærke bidrager til udviklingen af en smartphone. Første smartphone med Leica-optik er en dedikeret kameramobil fra Panasonic kaldet CM1. Her er der dog tale om en hybrid mellem en smartphone og et kompaktkamera.

Andre mobilproducenter har også drysset nobelt, tysk kamerastøv over deres topmobiler. Nokia, og nu Microsoft, arbejder sammen med Carl Zeiss, mens Schneider-Kreuznach signerer kameramodulet i BlackBerrys og Oppos toptelefoner.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Se de første billeder fra kameraet

Mere om emnet

Som i alle gode eventyr fortsatte historien. mobilsiden kørte videre med bolden. 26/2/2016 fortsatte vi fortællingen med en ny vinkling på emnet Glomo Awards ved Mobile World Congress: Her er vinderne – Du kan læse den her. Se også seneste nyt om temaet her..