Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei Ascend Mate 7: Hypermobil på kinesisk

Huawei Ascend Mate 7: Hypermobil på kinesisk

Hos kinesiske Huawei sparer intet i deres seneste flagskib. Ascend Mate 7 er stor, luksuriøs og overbeviser.

Lad det være sagt: vi er milevidt fra fortidens ydmyge USB-dongles og budgetmobiler fra kinesiske Huawei. Huawei er vokset til global treer på mobilscenen og ambitionerne følger efter. Den kinesiske producent springer nu ud som global topproducent med lanceringen af hypermobilen Ascend Mate 7.

Første storhedstegn finder man i skærmen. Med 6 tommers biograflærred i Full HD hiver Mate’en det bedste ud af dine film og fotos. Det sublime billede er dog ikke uden omkostninger, det kræver sin hånd at spænde udover det store lærred, men forsvindende smalle kanter gør det muligt.

Vender man krabatten om træder glas og stål-konstruktionen frem. Et nænsomt buet bagsiden er skåret ud i et stykke metal og pumpet op i stort og fladt format. Hele bagsiden buer nænsomt som i designmobilerne fra HTC og det efterlader et indtryk af en rekordtynd mobil.

Bagerst er en fordybning der gemmer på en fingeraftryksscanner af den kapacitive slags, som hos Apple. Teknologien gør at mobilen kan låses op ved et enkelt tryk, og samtidig kan genkende både tørre og fugtige fingre. Man finder kun en enlig højtaler bagpå, der dog kan erstattes af et headset med støjreduktion - som ekstraudstyr.

Specifikationer Huawei Mate 7

Mål: 157x81x7,9mm - 178 gram
Display: 6.0” OLED display, HD-opløsning, 316 PPI
Kamera: 13 MP f/2.0, 5 MP frontkamera med f/2,4 optik.
Ydelse: Kirin 925 quad-core 1,8+1,3 GHz, Mali T628 grafik, 2GB/3GB RAM
Lagerplads: 16GB/32GBGB + op til 128GB micro-SD
Batteri: 4100 mAh batteri
Software: Android 4.4 KitKat + Emotion UI 3.0
Netværk: 2G, 3G, 4G cat. 6 LTE.
Øvrigt: fås i sølv, sort eller rosaguld

9-trins gearkasse og ekstremt batteri

I maskinrummet hersker en buldrende 8-cylindret processor af Huaweis egen fabrikat. Den består af 4 store højtydende kerner på 1,8 GHz parret med 4 strømbesparende kerner på 1,3 GHz. De mange cylindre deler derefter opgaverne efter sværhedsgrad så der ikke spildes unødigt batteri. Til sidst sikrer en mikroskopisk særskilt CPU at sensorer til bl.a. skridttælling altid kan lytte uden at overforbruge strøm.

Man finder desuden 2 eller 3GB RAM til at drive nyeste version af Google Android KitKat. Sammen med det enorme batteri på 4100 mAh, løber Mate 7 ikke tør for hverken kraftoverskud eller strøm.

Huawei praler derfor også med at batteriet kan drive telefonen dobbelt så længe som en iPhone 5s, eller hvad der svarer til over en hel arbejdsdags konstant surfen. Sammen med en lagerplads på enten 16GB 32GB+ micro-SD kommer du ikke til at kede dig med Mate 7.

Huawei introducerer som en af de første Cat 6 LTE. Det åbner op for datahastigheder op til 300 mbps – så snart de danske teleselskaber blusser op for teknologien.

Huawei trækker også på deres know-how inde nfor antennekonstruktion til at bygge en NFC antenne inde i metalkabinettet og ultrakompakte antenner for oven og neden. De dobbelte antenner gør det muligt at have to SIM-kort med hver deres 4G-forbindelse.

Hurtige fotos og interface med følelser

Med kraftoverskudet følger også nye generation af Huaweis Emotion UI, nu i 3.0-udgave. Der indbygges nu sensorer så telefonen kan betjenes ved at tegne figurer der direkte åbner et valgt program. Tegn et ’C’ og du ryger direkte ind i kamera-app’en åbnes.

Til fotos og film genanvender Huawei samme kamera som P7. Et glimrende kamera som Huawei som stadigt overbeviser i dag med 13 megapixels og f/2 optik. På fronten er et 5 megapixel frontkamera klar til at snappe selfies og Huaweis panorama-selfie ’groufien’

Video kan ikke optages i 4K, men et party-trick er funktionen ’beauty enhance’ - hvor deltagerne i videoen retoucheres live under optagelser.

Visuelt er Emotion UI 3.0 nu et studie i geometriske figurer af filigran-lette streger og ringe, der arbejder i flere gennemsigtige lag. Et studie der sine steder vækker iOS 7 associationer, men som fremstår helstøbt og nærmer sig sin egen identitet.

Brugertilpasning er i højsædet. Og Mate 7 leverer rig mulighed for at tilpasse telefonens look efter smag. Over 2000 forskellige temaer kan hentes online så ens Mate kan blive sin egen.

Danmark blandt de første

Danmark er med i listen over de første 59 lande som vil modtage Huawei Mate 7 som de første i oktober.

Den officielle pris lyder på 3.999,- kroner for 16GB varianten. Den større variant med 32GB lager og 3GB RAM vil muligvis støde til senere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

knudknud3 14-09-2014 09:09:18

Nu sker der endelig noget. Dual SIM og et ordentligt batteri. Så mangler jeg blot 2 højtalere på forsiden.
Når nu Sony med deres active dual SIM ikke vil til Danmark, må jeg nøjes denne Huawei.

0 0
Bjørn 05-09-2014 08:51:18

6 tommer? Come on, stop nu. Vores hænder og lommer bliver jo ikke større, så hvorfor gør mobilerne?

I Asien kan telefonerne ikke blive store nok, så den skal nok få succes derude, men tvivler på succes herhjemme...

3 2
Jacob 04-09-2014 23:18:16

Jeg gad dælme godt jeg kunne smække det batteri i min G3

2 1

Om brug af cookies