Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei Ascend P6 er en rimelig smartphone

Huawei Ascend P6 er en rimelig smartphone

Indtryk: Huaweis næste smartphone Ascend P6, er en rimelig fornuftig telefon, mener anmelder.

Huawei Ascend P6 (Foto: Huawei)
Huawei Ascend P6 (Foto: Huawei)

Da vi testede Huawei Ascend P2 konkluderede vi, at det var en fornuftig telefon, men vi samtidigt også glædede os til at se nærmere på efterfølgeren P6. Karakteren for P2 endte på 5 ud af 6 mulige stjerner.

P6 er landet til test hos vores norske kollegaer på Amobil.no, der er rimelig glade for telefonen, der dog desværre også byder på nogle mangler.

Et af de punkter, der altid bringer smilet frem er, når telefonproducenterne begynder at arbejde med gode materialer. Huawei har med Ascend P6 lagt plastik på hylden og designet en smartphone i glas og aluminium, der i øvrigt er vanvittig tynd, kun 0,62 cm.

De gange jeg har været tæt på Ascend P6 og haft den i hånden, har mine tanker altid været, at den er ualmindelig lækker, hvilket også i grove træk er hvad Amobil.no kommer frem til. De beskriver samtidigt, at byggekvaliteten er helt i orden, om end den dog trækker meget store paralleller til iPhone 4 og 4S.

Huawei Emotion UI
Huawei Emotion UI

Tilpasset Android

Huaweis telefoner er oftest spækket med softwarefunktioner og program-tilføjelser, hvilket også er tilfældet her. Oven på Android kører brugerfladen Emotion UI, der giver brugeren mange muligheder for at lave personlige tilpasninger af såvel baggrund som layout og ikoner.

Den klassiske Android programmenu er blevet erstattet af, Emotion UI, som gør alle genveje placeres direkte på forside skærmene –så er det op til dig selv at holde orden i det kaos der opstår. Dette fungerer egentlig, som på P2, fornuftigt.

Med i softwarepakken får du også en komplet version af Polaris Office 4.0, der udover at læse PDF-filer, også kan oprette og redigere Office-dokumenter.

Huawei Ascend P6 (Foto: Huawei)
Huawei Ascend P6 (Foto: Huawei)

En række mangler

Ascend P6 har ikke ret meget intern hukommelse. Brugeren har 4,7 GB lagerplads, når systemet har brugt sin del, men heldigvis kan der benyttes hukommelseskort i telefonen.

Med denne smartphone får du hverken NFC eller 4G, desuden er den lige akkurat ikke kraftig nok til at trække de større spil.

Alt i alt en fornuftig smartphone, hvor designet er i top, og ydelsen middel. Det er brandærgerligt, at have skabt en så lækker telefon på det ydre, der halter på det indre.

Prisen i Danmark ventes lige under 3.000 kroner uden abonnement.

Huawei Ascend P6 (Foto: Huawei)
Huawei Ascend P6 (Foto: Huawei)
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies