Huawei Ascend P7 fjernet fra benchmark for snyd

Huawei Ascend P7 er blevet diskvalificeret i Futuremarks benchmark oversigt for at snyde med processorhastigheden.

Huawei Ascend P7 fjernet fra benchmark for snyd

Samsung var de første som forsøgte at tilsnige sig en bedre score i benchmark applikationer ved at skrue helt op for CPU-kraften så snart telefonen opdagede at den forsøgte at køre et af de velkendte benchmark-programmer.

Nu er det Huawei der prøver at skrue lidt på CPU-kraften for at hive deres Ascend P7 op i ranglisten. Futuremark er dog ikke så nemme at narre og har fjernet P7 fra telefonoversigten.

Huawei Ascend P7 anmeldelse: Fra dongle til designperle [TEST]

Ascend P7 er udstyret med en relativ billig processor i forhold til nyere Snapdragon/Tegra, nemlig en Kirin 910 med fire kerner som kan kører 1.8 GHz samt en Mali-450 GPU. Selv med denne beskedne hardware havde P7 en ganske fornuftig score i deres system, det har vist sig at være et resultat af at der bliver skruet helt op for alle kerne imens den kører en kendt test.

Man opdagede dette ved at omdøbe benchmark applikationen og fik dermed en meget lavere score (5816 kontra 7462, en nedgang på 22 procent). Det er imod de regler som er udstedt af Futuremark som står bag applikationen, de påpeger at man ikke ønsker at producenterne laver specifikke optimeringer til benchmarks.

Enheden placeres derfor i bunden af listen sammen med de andre telefonmodeller som ikke overholder reglerne.

Kilde: Android Police