Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei Ascend P7: Huawei vil spille med de store [FØRSTE KIG]

Huawei Ascend P7: Huawei vil spille med de store [FØRSTE KIG]

Huawei introducerer i dag deres bud på en topmobil. Og introducerer 'Groufien'

Det er snart et år siden Huawei lancerede deres designsikre og prisbevidste flagskib, Ascend P6. 11 måneder senere vil Huawei overgå sig selv med deres næste P-mobil: Ascend P7. Men står P’et mest for power eller prisbasker, eller begge dele?

Læs også: Huawei Ascend P6 - en designlækker sag

For Huawei er filosofien bag Ascend P7 bygget på tre søjler, at redefinere byggekvalitet, kamera oplevelsen og til sidst at udnytte deres erfaring indenfor 4G-netværksløsninger til sikre enestående netværksforbindelser.

Set udefra, så minder P7, kort sagt, om en krydsning af Apples iPhone og Sonys Z-serie - ikke noget dårligt fundament til en topmobil, men i ultratynd format på bare 6,5mm.Både for og bag er svøbt i hærdet Gorilla Glas 3 mens alu-paneler pryder kanterne og giver hele telefonen et nobelt præg.

Huawei genanvender deres karakteristiske double-C design hvor alurammen danner det øverste C-omkring toppen, mens glasset udgør C’et omkring skærm og bagside. Hele telefonen er beskyttet af nanocover som skal sikre mobilen mod plaskeri og regnvejr, men egentlig vandtæt som Samsung og Sonys nyeste er den ikke.

Displayet på Huawei Ascend P7 er med sin Full HD opløsning og 5 tommer en topmodel værdig. Betragtningsvinklerne er gode og farverne mættede. Bagerst finder man en enlig højtaler som kæmper lidt med at levere kvalitetslyd.

Se også vores web-tv gennemgang af Huawei Ascend P6

Selfierne får særbehandling i P7, da frontkameraet er af hidtil uset kvalitet. Her finder man et 8 megapixel kamera med f/2,4 optik og en stor 1/3,2” sensor, på papiret er det samme specifikationer som hovedkameraet i en iPhone 5. I dag er også dagen hvor ordet ’Groufie’ blev født – et panorama-selfie som indfanger selvportrættet med omgivelserne, altså en gruppe-selfie.

Frontkameraet er også ambitiøst. Det er udstyret med fjerde generations sensor fra Sony på 13 megapixels, og en digital efterbehandling fra spejlrefleks specialisterne Aitek. Bevæbnet med disse, så lover Huawei at billeder kan indfanges på under 1,2 sekunder ved et dobbelttryk på volumenknappen. Er lysforholdene svære, sikrer den lysstærke f/2 optik og intelligente billedbehandling at billederne ikke fejler. Huawei lover at billeder taget med P7 vil, i forhold til iPhone 5s, blive klarere, have mindre støj og bedre farver.

Indtil videre er der intet skrabet ved Huawei P7, i maskinrummet finder man også en 1,8 gigahertz quad-core som styrer nyeste udgave af Android. Det er muligvis her at Ascend P7 vil sakke agterud i forhold til rivalerne, men Huawei giver dog igen med den anden hånd ved at bygge verdens mindste 4G-antenne ind i P7. Til trods for de små mål skulle P7 dog yde 50% bedre end hos forgængeren.

Emotion UI er Huawei egen opskrift på en Android-interface. Selvom det er nyeste Android KitKat der snurrer bag displayet kan man komme i tvivl, for den nye EMUI 2.3 er tydeligvis blevet inspirereret af iOS. Ikoner er minimalistiske og app-bakken, den er væk. Det lader til at Huawei har shoppet i både Android og Apple økosystemerne men det endelige indtryk virker ved første øjekast som en kapabel hybridløsning.

Danmark bliver et af de første markeder på verdensplan hvor Huawei P7 vil få debut, og danskere kan se frem til at få deres egen P7 inden udgangen af maj måned. Huawei P7 fås i farverne hvid, pink eller blå/sort.

Se alle specifikationerne på Huawei Ascend P7 her

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

07-05-2014 18:58:35

Hvis de rigtigt vil spille med de store, skulle de nok have puttet en lidt større CPU i motor rummet.

3 3

Om brug af cookies