Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei bruger en halv milliard på Nokias hjemmebane

Huawei bruger en halv milliard på Nokias hjemmebane

Kinesiske Huawei fordobler antallet af medarbejdere i Europa og byder samtidig Nokia op til dans ved at etablere et udviklingscenter i Finland.

Huawei har haft succes med at sende smartphones ud på det europæiske marked, og nu forsøger den kinesiske mobilproducent at sætte endnu mere skub i udviklingen.

I løbet af de næste tre til fem år vil Huawei således fordoble antallet af medarbejdere i Europa fra 7.000 til 14.000, skriver reuters.com.

Derudover vil der blive etableret et forsknings- og udviklingscenter i Finland, hvor Nokia står foran en stor fyringsrunde. Huawei har sat 70 millioner euro - det vil sige cirka 530 millioner kroner - af til dette projekt.

Huaweis finske udviklingscenter bliver det 11. af slagsen i Europa, og det er planen, at staben skal bestå af 100 medarbejdere. Nedskæringerne i Nokia kan formentlig gøre rekrutteringen lidt lettere.

Huawei meddeler ligeledes, at firmaet også vil begynde at satse på Windows Phone 8 som supplement til Android. Firmaet ønsker ikke at sætte et nærmere tidspunkt på, men holder sig til, at det vil ske inden for den nærmeste fremtid.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Zeb 11-12-2012 12:17:32

Det er sgu meget smart at lægge sig der hvor man ved der er kvalificeret arbejdskraft. Og et eller andet sted også rart at se at Huawei lægger sin udvikling i Europa til dels. Så kan vi måske langt om længe slippe for de latterlige anklager om at de spionerer for den kinesiske hær.

0 0
Kim 11-12-2012 12:43:16

Ja, at lægge forskningscentre overalt i Europa er den sikre vej til at slippe fri for spionage mistanker... Hmmm...

0 0

Om brug af cookies