Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei-chef: Ingen tjener penge på Windows Phone

Huawei-chef: Ingen tjener penge på Windows Phone

Windows Phone halter efter Apples og Googles styresystemer, og spørger man Huawei, er der en bestemt grund

Kinesiske Huawei er et af verdens førende smartphone-mærker, og de har også prøvet Microsofts styresystem til smartphones af to gange. Det har dog været en dårlig forretning for Huawei at lave telefoner med Windows Phone,

Læs også: Microsoft præsenterer Windows 10 til telefoner i januar

Joe Kelly, der er chef for Huaweis internationale medieanliggender, siger i et interview til Seattle Times, at ingen tjener penge på Windows Phones.

Da Kelly omtaler Huaweis to telefoner med Windows Phone, Ascend W1 og Ascend W2, siger han: ”Vi tjente ingen penge på Windows Phone - ingen tjente penge på Windows Phone.”

Læs også: Microsoft: 50 millioner Lumia-telefoner solgt

Det er ikke helt til at bekræfte sidste del af Kellys udtalelse, da han af gode grunde kun har kunnet se Huaweis egne tal. Microsoft har gjort det mere attraktivt at sælge Windows Phones, blandt andet ved at gøre styresystemet i sig selv gratis for producenterne.

Et andet tiltag i forhold til at sætte gang i salget af Windows Phone har været at gøre Windows Phone tilgængelig for telefoner, der ellers er bygget med Android for øje - eksempelvis HTC One (M8).

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 02-12-2014 14:10:08

"Windows Phone halter efter Apples og Googles styresystemer, og spørger man Huawei, er der en bestemt grund". Læste godt nok hele den tyndbenede artikel igennem for at finde svaret men det blev der uheldigvis ikke givet.

3 2
Steffen M 02-12-2014 14:33:02

Ja - det er jo nok forkert at sige, at grunden skulle være at ingen tjener penge på dem. Det er forbrugerne nok ligeglade med i en købssituation. Og der er jo trods alt et godt udvalg af WP modeller.
Problemet er nok at systemet er det nyeste og at mange ikke har opdaget det endnu.
Også de manglende apps er et problem for nogle. Selvom der er kommet mange af de 'store' med efterhånden - så er der stadig mange lokale firmaer rundt omkring som ikke laver apps til WP.
Jeg kan dog godt leve uden disse. WP er et supergodt system. Og især Lumia modellerne føles lækre at have i hånden, modsat en del af de billigere Android modeller.

11 1
Peter Frederiksen 03-12-2014 13:59:55

Nej, grunden er ikke forkert, det største eksempel er Nokia, som den største WP producent, som kun lavede gedigne underskud med WP og blev nød til at sælge (og MS blev nød til at købe).

Samsung var allerede ude i marts 2013, og udtalte at WP og RT tablets var en LackLuster blandt forbrugerne = Vi tjener ingen penge!

Problemet er at forbrugerne fravælger og telebutikkerne fraråder WP (pga. returneringer..)

Samt at Microsofts koldkrig med Google heller ikke ligefrem hjulpet, i det Google ind til videre ser WP, som ikke eksisterende...

6 2

Om brug af cookies