Huawei-chef: Ingen tjener penge på Windows Phone

Windows Phone halter efter Apples og Googles styresystemer, og spørger man Huawei, er der en bestemt grund

Huawei-chef: Ingen tjener penge på Windows Phone

Kinesiske Huawei er et af verdens førende smartphone-mærker, og de har også prøvet Microsofts styresystem til smartphones af to gange. Det har dog været en dårlig forretning for Huawei at lave telefoner med Windows Phone,

Læs også: Microsoft præsenterer Windows 10 til telefoner i januar

Joe Kelly, der er chef for Huaweis internationale medieanliggender, siger i et interview til Seattle Times, at ingen tjener penge på Windows Phones.

Da Kelly omtaler Huaweis to telefoner med Windows Phone, Ascend W1 og Ascend W2, siger han: ”Vi tjente ingen penge på Windows Phone – ingen tjente penge på Windows Phone.”

Læs også: Microsoft: 50 millioner Lumia-telefoner solgt

Det er ikke helt til at bekræfte sidste del af Kellys udtalelse, da han af gode grunde kun har kunnet se Huaweis egne tal. Microsoft har gjort det mere attraktivt at sælge Windows Phones, blandt andet ved at gøre styresystemet i sig selv gratis for producenterne.

Et andet tiltag i forhold til at sætte gang i salget af Windows Phone har været at gøre Windows Phone tilgængelig for telefoner, der ellers er bygget med Android for øje – eksempelvis HTC One (M8).

Flere nyheder om Smartphone

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 26/11/2014 fulgte vi op med artiklen Tablet-salget sænker farten med Apple som stor taber – Historien finder du her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.