Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei indrømmer snyd i hastighedssammenligninger

Huawei indrømmer snyd i hastighedssammenligninger

Huawei indrømmer nu bevidst snyd i de såkaldte benchmark programmer, der måler hardwarens hastighed. Huawei siger at de blev nødt til det.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro
Foto: Mobilsiden.dk

Benchmark programmer har længe været en vigtig spiller, når en ny mobil er blevet lanceret. Hvor hurtig er den og hvordan sammenligner hardwaren i den med konkurrenterne. Rigtig mange producenter er blevet taget i bevidst at snyde i disse programmer, bl.a. OnePlus og Samsung, for at få deres smartphones til at fremstå hurtigere end de reelt er. Men Huawei er nu også fanget i det og har også indrømmet det.

Ifølge Huawei er grunden til det, at alle de andre også gør det. Hvis de ikke også havde snydt, så ville alle de andre smartphones fremstå meget bedre. Og man kan selvfølgelig godt forstå problemstillingen, men fordi de andre ryttere tager doping, er man så tvunget til selv at gøre det samme?

Læs også: Samsung Galaxy Note 3 booster hastigheden på benchmark-målinger

Dog har Huawei lovet at fremtidige benchmark resultater vil blive godkendt af tredjepart. Det varer nok ikke længe inden vi kommer til at se de næste benchmark tal for Huawei Mate 20 Pro, der bliver lanceret den 16. oktober. 

Desuden skal man huske på, at en benchmark måling ikke kan sammenlignes med normalt brug af en mobiltelefon. Det er udelukkende en syntetisk test.

Afstemning

Er snyd i benchmarks ok hvis de andre også snyder?
Se resultatet her
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies