Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei lancerer Huawei Pay i Europa - først Rusland

Huawei lancerer Huawei Pay i Europa - først Rusland

Huawei lancerer i dag sin betalingsløsning, Huawei Pay, uden for Kina. Rusland får løsningen som det første land. Derefter følger flere østeuropæiske lande.

Der ses en stigende konkurrence på markedet for mobilbetalingsløsninger. Der findes i forvejen Apple Pay, Google Pay (tidligere Android Pay) og Samsung Pay. Danske løsninger blomstrer også frem, bl.a. Dankort-appen og Coop. I foråret 2016 lancerede Huawei sit bud på mobilbetaling, Huawei Pay, i Kina.

Læs også: Nu kan du betale med Apple Pay i Danmark

Nu er den kinesiske producent klar til at brede løsningen ud til resten af verden. I en pressemeddelelse har smartphoneproducenten lanceret Huawei Pay i samarbejde med den kinesiske betalingspartner UnionPay, hvis løsninger også breder sig til andre dele af verden.

Kommer først til Rusland og Østeuropa

Et af de lande, hvor UnionPay udstedes af bankerne, er Rusland. Derfor er det også det første land, hvor Huawei Pay er lanceret uden for Kina. UnionPay - og dermed også Huawei Pay - understøttes af 10 banker og 85 % af alle terminaler og hæveautomater i Rusland. Ud over den europæiske debut i Rusland oplyser Huawei også, at Huawei Pay vil finde vej til andre østeuropæiske lande. Hvornår og hvilke lande er endnu uvist.

Læs også: Nu kan du betale med MobilePay direkte fra låseskærmen

Dagens globale lancering baner vejen for, at vi en skønne dag får endnu en konkurrent på det danske marked i form af Huawei Pay. Det er dog endnu ikke til at vide, hvordan udsigterne til en dansk lancering af Huawei Pay ser ud. Jyske Bank har dog for nyligt oplyst på dets Facebook-side, at de ”har gang i snakken med forskellige samarbejdspartnere - men vi bestemmer ikke altid hastigheden selv.” Det behøver dog ikke nødvendigvis at være Huawei Pay, der menes.

Huawei Pay-appen fungerer kun til Huawei-smartphones. Den har hidtil kun været tilgængelig i Kina, men snart vil den altså være at finde i de første europæiske lande. Konceptet er helt det samme som eksempelvis Apple Pay. I appens startskærm kan du se en oversigt over dine kreditkort, og når du skal betale, fører du bare mobilen over til en terminal samtidig med, at du hviler fingeren på telefonens fingeraftrykslæser. Med NFC kommunikerer appen med terminalen, og på et splitsekund er betalingen gået igennem.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies