Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei overtager måske driften af TDCs mobilnetværk

Huawei overtager måske driften af TDCs mobilnetværk

Det vækker opsigt, at TDC netop nu overvejer at lave et større samarbejde med den kinesiske telegigant Huawei.

Det har vakt opsigt, at TDC forhandler med den kinesiske telegigant Huawei om drift og udbygning af deres mobilnetværk til danskerne. Grunden til denne opsigt er, at Huawei i USA er kommet i unåde og beskyldes for spionage.

 - Huawei vil mistanke om spionage til livs

 - ”Jeg kan bekræfte, at TDC er i dialog med flere leverandører, heriblandt Huawei, om fremtidig drift og udbygning af mobilnettet. Intet er afgjort på nuværende tidspunkt,” udtaler pressechef Ib Konrad Jensen fra TDC til Børsen.

Sikkerhedsaspektet er også det, som har fået nogle af de danske politikere op af stolene.

 - ”Hele det sikkerhedsmæssige dilemma bekymrer mig rigtig meget. Når man giver medarbejdere, der måske ikke engang er sikkerhedsgodkendt, adgang til den danske digitale infrastruktur, så udsætter vi Danmark og danskerne for en kæmperisiko," udtaler it-ordfører Trine Bramsen fra Socialdemokraterne.

Trine Bramsen er dog ikke den eneste, som er bekymret også Michael Aastrup-Jensen fra Venstre er, ifølge Børsen, bekymret omkring sikkerheden.

Huaweis danske landechef, Binbing Xiao, er heller ikke overrasket over diskussionen omkring sikkerheden dukker op.

 - "Diskussionen af sikkerhed er god, for vores it afhænger meget af sikkerhed, men diskussionen bør omhandle alle leverandører af teleudstyr, ikke kun os. For stort set alt udstyr til teleindustrien er produceret i Kina - uanset fabrikat," udtaler han til Børsen.

TDC er dog ikke alene om, at samarbejde med Huawei. Både TDC og Telia har også tidligere udtalt, at de stoler fuldt og fast på Huawei.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies