Huawei P20 Pro – De første indtryk

Huawei satser stort med et tredobbelt Leica-kamera på bagsiden af den nye P20 Pro. Men det er ikke det eneste nye. Vi tager et første kig på P20 Pro.

Huawei P20 Pro – De første indtryk

Det var en kold dag i Frankrig i går – dog heldigvis varmere end herhjemme. Jeg stod i en lang kø foran Grand Palais i Paris – håbefuld for at se, hvad Huawei denne gang ville imponere med.

Der har som sædvanlig været en evig strøm af rygter, som på forhånd har afsløret mange af de nye ting i P20 og P20 Pro, inden Huawei fik mulighed for selv at viderebringe nyhederne. Men der er dog få ting, som medierne ikke har husket at få med. Mobilsiden.dk tager her et første kig på Huaweis nyeste flagskib, P20 Pro.

Specifikationer

Mål: 155 x 73.9 x 7.8 mm, 180 gram
Display: 6,1” AMOLED 18:9 (1.080 x 2.240 pixels), 408 PPI

Processor: Kirin 970, NPU, 6 GB RAM
Grafikchip: Mali-G72 MP12
Batteri: 4000 mAh, 58 % på 30 minutter via USB 3.1 Type-C
Lagerplads: 128 GB + udvidelse med microSD-kort op til 256 GB
Bagkamera: 40 MP RGB (f/1.8) + 20 MP monokrom (f/1.6) + 8 MP telefoto (f/2.4), HUAWEI AIS, 4D predictive focus, 5x Hybrid Zoom, 4K og 960 FPS-videooptagelse
Frontkamera: 24 MP, f/2.0
Netværk: 2G/3G/4G LTE
Software: Android 8.1 med EMUI 8.1
Andet: IP67-certificering, Bluetooth Hi-Res Audio, stereo-højttalere
Pris: Vejledende kr. 6.299,-. Se prissammenligning på Huawei P20 Pro her.

huawei p20 pro
Huawei P20 Pro. Foto: Mobilsiden.dk

Fokus på kameraet

Huawei har tydeligvis følt, at det ikke var nok med et dualkamera. Hvad gør man så? Man smider selvfølgelig et tredje kamera i på ikke mindre end 40 megapixel. Det lyder imponerende, men det store spørgsmål er selvfølgelig, om det er nødvendigt. Der er ingen tvivl om, at det er det, som Huawei er allermest stolte af ved P20 Pro og det, de vil sælge dem på.

Men lad os starte med at tage et kig på det nye design i Huaweis P-serie. Tidligere modeller har været indhyllet i et aluminiumskabinet, hvor Huawei nu har kastet sig over – og fulgt trenden – et 3D glas. Det er blankt, det er bling-bling – nogle kan lide det, og andre kan ikke. Personligt er jeg mere til aluminium, men synes stadig, at P20 Pro er ganske fin. Den byder hele vejen rundt på bløde former, som gør den behagelig at holde om og giver et fint greb om den. Dog bliver den hurtigt fyldt med fedtede fingeraftryk.

Læs også: Huawei-drilleri: blokerer udsynet til Apple-butik

De har bibeholdt fingeraftrykslæseren på forsiden, og den er mindst lige så imponerende hurtig som tidligere modeller fra Huawei. På bagsiden af telefonen ses det tydeligt, at Huawei har fokuseret på, at det er en telefon med fokus på kameraet. Det ses ved placeringen af deres logo samt rækken af kameraer, som mere eller mindre diskret fortæller, at man skal holde telefonen, som man holder et rigtigt kamera. Kameraerne på bagsiden stikker relativt langt ud, men det virker ikke til at være et problem, når telefonen ligger på et bord.

huawei p20 pro
Kameraerne stikker længere ud denne gang på Huawei P20 Pro. Men se de bløde kurver hele vejen rundt. Foto: Mobilsiden.dk

På fronten finder vi et display på hele 6,1” med den meget omtalte ”notch” eller udskæring på toppen. Displayet fylder hele 92 % af fronten. Har Huawei så udelukkende valgt at lave dette hak på toppen, fordi de gerne vil efterligne iPhone X? Det er der mange, der mener, men jeg er dog uenig.

Det er en overgangsperiode: Inden for den nærmeste fremtid vil man begynde at se telefoner med et display, der fylder hele fronten, men det store problem for producenterne lige pt. er, hvor man skal placere frontkameraet. Derfor er man endnu tvunget til at lave denne lille udskæring i toppen – som endda er betydeligt mindre på P20 Pro end iPhone X. 

Om man kan lide det eller ej, er op til den enkelte at vurdere, men jeg forstår godt Huaweis kompromis. Jeg har hurtigt vænnet mig til kanten i toppen, og den generer mig ikke længere.

huawei p20 pro
Huawei P20 Pro har en udskæring i toppen af displayet, ligesom man ser det på iPhone X. Foto: Mobilsiden.dk

Displayet i P20 Pro har en opløsning på 1.080 x 2.240 pixel, og panelet er af typen AMOLED. Farverne er lækre, og der er masser af lys i displayet. Jeg skal dog bruge lidt tid til at vurdere det bedre, men de første indtryk er meget positive.

Huawei har droppet jackstikket i P20 Pro, men den kommer med både en adapter og et USB-C-headset i æsken. Headsettet spiller i øvrigt ganske udmærket.

huawei p20 pro
Huawei P20 Pro. Foto: Mobilsiden.dk

Nyt i Huaweis software

Huawei P20 Pro kommer med Android 8.1 præinstalleret. Integrationen med Googles tjeneste er større end nogensinde før. P20 Pro kommer med Google Assistent præinstalleret og understøtter bl.a. ARCore. Med P20 Pro har Huawei også droppet deres egen SMS-app og har i stedet valgt at benytte sig af “Android Beskeder”-appen i stedet. Derudover kommer den med den helt store pakke af Android-apps installeret. Et skridt i den rigtige retning.

Huawei EMUI er blevet opdateret til version 8.1, men det er dog med meget få ændringer. Designmæssigt er det fuldstændig det samme, som man finder i version 8.0. Man kunne efterhånden godt drømme om en grafisk overhaling af softwaren i EMUI, som rykker Huawei tættere på en ren Android-oplevelse – specielt efter integrationen af Android Beskeder, som rent designmæssigt er helt anderledes og på ingen måde passer ind i resten af softwarens udseende.

huawei p20 pro
Huawei P20 Pro kommer med Android Beskeder-appen i stedet for deres egen SMS-app. Integrationen med Googles tjenester er betydeligt større denne gang. Foto: Mobilsiden.dk

Der er dog stadig lidt nye ting at finde i softwaren. Huawei P20 Pro har fået ansigtsoplåsning, som indtil videre virker ekstremt hurtigt og stadig kan låse op i meget begrænset belysning. En lille smart feature er, at man kan vælge at skjule indholdet i notifikationer på skærmen, indtil den har registreret dit ansigt. Samtidig tænder skærmen automatisk, når du holder telefonen op foran dig, så du skal bare swipe for at låse op.

Der er de klassiske softwarenavigationsknapper med “tilbage”, “hjem” og “multitask”. Ulempen er, at det optager plads på skærmen, så derfor har Huawei fundet deres egen, lille løsning på dette. Man kan vælge at bruge fingeraftrykslæseren til at navigere rundt i softwaren med. Når man aktiverer dette, forsvinder softwareknapperne, og man bruger nu fingeraftrykslæseren på den måde, at langt tryk er ”hjem”, hurtigt tryk er ”tilbage” og et swipe er ”multitasking”. Jeg har valgt at benytte mig af denne løsning, og indtil videre fungerer det faktisk udmærket. Det kræver dog lidt tilvænning.

Der er stadig lidt præinstalleret bloatware at finde. Det er apps som fx Ebay.com og booking.com, men man kan dog heldigvis bare afinstallere dem – skulle man ønske det.

En lille ting, som Huawei praler med, er at de er de første til at integrere Hi-Res Bluetooth-lyd. Jeg har dog ikke testet det endnu, men det gør vi selvfølgelig.

Huawei P20 Pro
Triple Leica-kamera i Huawei P20 Pro. Foto: Winfuture.de

Hastigheden er den samme

I Huawei P20 Pro finder vi også lidt genbrug fra Mate 10 Pro. Huaweis HiSilicon Kirin 970-processor med otte kerner og en tilknyttet NPU (Neural Network Processing Unit) så dagens lys i september 2017. P20 Pro kommer derudover med 6 GB RAM og 128 GB lagerplads. Der er plads til to SIM-kort, hvoraf det ene kan bruges til microSD og understøtter op til 256 GB.

Læs også: Huawei Mate RS Porsche Design: Første mobil med 512 GB lager

Der er stadig fart over feltet, og den virker på ingen tidspunkter sløv. Jeg skal bruge lidt længere tid til at vurdere den ordentligt, men muligvis virker Samsung Galaxy S9 en tand hurtigere. I vores fulde anmeldelse har jeg en bedre følelse med dette.

Et stort 4000 mAh batteri er at finde i Huawei P20 Pro. Derudover kommer den med Huaweis egen turboopladning, som ifølge producenten giver 58 % strøm på 30 minutter. Jeg har ikke nået at få ordentlig føling med batteriet og opladningen, men det virker fornuftigt indtil videre.

Jeg har haft en håndfuld telefonsamtaler med P20 Pro, som jeg indtil videre ikke er imponeret over. Lyden i højttaleren virker noget skrattende og uklar. Men jeg dog ikke drage en konklusion endnu.

Et kamera i læder?

Hele tre Leica-linser finder vi på bagsiden og et enkelt foran: 8 MP telefotolinse, 20 MP monokromsensor og hele 40 MP RGB-sensor, som er det højeste antal pixels, vi finder på markedet i dag. Det lyder ganske imponerende.

Med den nye Leica VARIO-SUMMILUX-linse får du hele 3x optisk zoom og 5x hybridzoom, som er en kombination af optisk og digital zoom. Huawei har desuden udviklet deres egen stabilisering kaldet Huawei AIS, som skulle være en forbedring i forhold til optisk stabilisering. Super Slow-video er desuden også at finde i P20 Pro med 960 billeder i sekundet.

Artiklen fortsætter under billedet …

huawei p20 pro
Vores kontor i Værløse taget med Huawei P20 Pro. Foto: Mobilsiden.dk

Selve kamera-interfacet har også fået en opdatering. Rent grafik har det fået et Leica-look – hvis man kan sige det. Selve baggrunden i appen er præget af et læder look, som man ser på Leica-kameraer. Jeg synes personligt, at det ser lidt komisk ud, men det må den enkelte vurdere. Man swiper frem og tilbage imellem de forskellige muligheder for at optage, ligesom man ser på Galaxy S9 og iPhone. Det er simpelt, og det fungerer godt.

Artiklen fortsætter under billedet …

huawei p20 pro kamera interface
Kamerainterfacet på Huawei P20 Pro. Foto: Mobilsiden.dk

Tidligere havde Huawei en ikon i toppen for deres bokeh-funktion, som nu er rykket ned i bunden med sit eget menupunkt og hedder i stedet Portræt. Med den nye Portræt-funktion får man samtidig muligheden for at lege med 3D-belysning og AI-forskønnelse med det nye 24 megapixel frontkamera.

Mit brug af kameraet er stadig meget begrænset, men jeg har fået et positivt indtryk af det. Speciaet i lav belysning er det imponerende. Billedet herunder er taget ved midnat i min stue. Gadebelysning hænger under vores lejlighed og lyser ned på gaden, og der er intet lys tændt i stuen. Mine øjne kunne jeg ikke se billedet af klovnen på væggen, men det kunne telefonen til gengæld.

Læs også: Huawei P20 og P20 Pro smadrer rivalerne i fototest

Jeg skal ud af prøve kameraet noget mere og skal i vores fulde test give et mere fuldendt indtryk af det.

huawei p20 pro
Huawei P20 Pro. Foto: Mobilsiden.dk

Pris og tilgængelighed

P20 kommer med en debutpris på 4.799 kroner – 300 kroner mere end sidste års model, mens P20 Pro løber op i 6.299 kroner – igen 300 kroner dyrere end forgængeren. Men så får du også 40 plus 20 plus 8 plus 24 megapixels med i din smartphone, et større batteri og større display.

Huawei Danmark oplyser, at P20 vil debutere hos alle landets forhandlere, mens P20 Pro indledningsvist får debut hos YouSee, Telia, Telenor, Elgiganten, Power og Proshop. Hos udvalgte forhandlere er forsalget allerede startet nu.

Den præcise dato for salgsstart kan Huawei Danmark ikke oplyse endnu, men hos danske forhandlere lyder det, at hvis du forudbestiller fra 27. marts, kan P20 leveres allerede fra den 8. april, mens P20 Pro leveres fra den 16. april.

Temaet følges op

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 28/3/2018 fulgte redaktionen op med en artikel der omhandler Huawei Mate RS Porsche Design: Første mobil med 512 GB lagerKlik her for artiklen.. Se også seneste nyt om emnet her..