Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei P20 Pro med 40MP monsterkamera slippes løs

Huawei P20 Pro med 40MP monsterkamera slippes løs

Huawei byder på intet mindre end 40 megapixels i deres nye supermobiler, P20 og P20 Pro.

Foto: Mobilsiden.dk

Kameraet er i den grad i centrum i Huaweis nyeste toptelefoner, som får et hidtil uset arsenal af kameraudstyr i en mobiltelefon.

I topmodellen Huawei P20 Pro er hele tre kameramoduler i spil på bagsiden. Det ene giver en sindssyg opløsning på 40 megapixels assisteret af et 20 megapixel sort/hvid modul som er optimeret til mørke forhold. Dertil kommer et 8 megapixel telemodul som giver 3x optisk zoom og op til 5x digital zoom.

”Med sit banebrydende kamera med tre linser, kunstig intelligens og levende farver er den nye Huawei P20 Pro designet til at indkapsle skønhed og lys. Huawei P20 og Huawei P20 Pro giver for alvor brugerne mulighed for at fotografere og dele smukke øjeblikke fra deres liv,” siger Richard Yu, Chief Executive Officer, Huawei Consumer Business Group.

Læs også:  Så vildt bliver det tredobbelte kamera i Huawei P20 Pro

Det vildeste Leica-kamera

Med P20 og P20 Pro har Huawei tydeligvis ville sætte konkurrenterne til vægs ved at levere en overflod af pixels ombord på maskinerne.

Stjernen her, er den 40 megapixel stærke Leica-kamerasensor i P20 Pro, som sætter gang i pixelræset. For at klemme de mange pixels ned i telefonen, benytter Huawei og Leica sig her af en kæmpemæssig sensor af 1/1,7” billedchip. Denne er 2,25x større, end det der i dag findes ombord på en Galaxy S9 og 2,7x større end iPhone X’s fotomodul.

Sammen med en max ISO-værdi på 102.800 lover Huawei, at P20 Pro kan se ting i mørke som selv det menneskelig øje ikke kan opfatte.

Den mindre P20'er må her nøjes med et 12 megapixel modul der forener en lysstærk f/1,6 optik med et 12 megapixel 1/2,3" modul. Det rækker til en topkarakter hos DXOMark som tildeler P20 en topkarakter på 102 points - kun overgået af P20 Pro som opnår vilde 109 points!

Det overhaler dog ikke pixel-disciplinens for længst afgåede mester, Microsoft Lumia 1020, som i 2013 kunne prale af at have et 41 megapixels ombord og en lidt større 1/1,5” billedchip. Optikken på f/1,8 i Huawei P20 Pro er her 50% mere lysstærk end i Lumiaen, og selskabet stopper ikke her.

Den imponerende kamerachip akkompagneres af 20MP sort/hvid modul. Denne skal, ligesom i tidligere Huawei toptelefoner sikre, at der kan indfanges ekstra lys ind i mørke og samtidig giver den nye fotografiske muligheder med sløring af baggrunden.

Se også: Huawei P20 og P20 Pro smadrer rivalerne i fototest

Foto: Huawei

Topmodellen P20 Pro bliver samtidig den første mobil med et tredje kamera på bagsiden. Her er det en såkaldt VARIO-SUMMILUX optik fra Leica der sammen med et 8 megapixel modul kommer tæt på begivenhederne. Her får du i alt 3 gange optisk zoom, som sammen med de øvrige moduler samarbejder til at give op til 5x hybrid zoom.

Foran finder du kun et enkelt 24 megapixel modul, men det disker til gengæld op med 24 megapixels. Sammen med Huaweis AI-styrkede Kirin processor tilbyder det både 3D-belysning og Ai-retouchering.

Se også:  Huawei P20 får også super-slowmotion

Et nyt design

Designmæssigt følger Huawei P20 og P20 Pro både fra forgængerne men også fra Apples iPhone X, som i efterårets udkom med sit karakteristiske fuld-skærms design med et hak for oven.

Den låner både P20 og P20 Pro med deres displays på henholdsvis 5,8 og 6,1 tommer i det aflange 19:9 format. En særlig RGBW-teknologi sikrer her, at displayet vil lyse 23 procent kraftigere end en iPhone X - i følge Huawei selv. Den udskældte udskæring i toppen er samtidig gjort så kompakt som mulig.

Det kantløse design med aluminiumsramme omkring gør at fingeraftrykslæseren er skubbet helt ned til bunden af telefonen. P20 Pro er samtidig den første P-telefon der får en IP67 sikrin mod vand og støv, den mindre P20'er må nøjes med en IP53-rating, som gør at den ikke kan kalde sig vandafvisende.

P20 modellerne udkommer samtidig i nogle unikke farvevarianter ud over sædvanlige farver som sort og ’Midnight blue’. P20 får en totonet lak døbt Pink Gold, mens P20 Pro får den særlige ’Twilight’ farve som changerer mellem turkis og lilla.

Til det pæne billede sørger Huawei for nye højtalere som pumper lyd ud både fra top og bund samt et trio af headset-nyheder: Huaweis FreedBud – en pendant til Apples AirPods, Huaweis ANC Earphone 3 som giver aktiv støjreduktion samt en DAC der giver audiofil 32-bit lyd til Hi-Fi entusiasterne.

Kendte kræfter

I maskinrummet på de nye Huawei topmodeller er det velkendte kræfter der leverer varen. Processoren er signeret af Huawei selv, en Kirin 970 octa-core – den samme som du også finder i efterårets topmodel Mate 10 og Mate 10 Pro.

Disse snurrer med op til 2,4 GHz sammen med op til 4GB RAM i P20 og 6GB RAM i P20 Pro. Lagerpladsen er på 128GB og kan udvides via et micro-SD kort.

Softwaren er baseret på Android 8.1 Oreo som hos Huawei er døbt EMUI 8.1. Her får du nyhederne fra Oreo 8.1 samt en særlig desktop-mode lig den, Huawei introducerede sammen med Mate 10 Pro.

Batterierne får et løft i P20 som vokser til 3.400 mAh, mens der i P20 Pro diskes op med samme kolossale størrelse som i Mate 10 Pro: 4.000 mAh.

Læs også:  Huawei P20 Pro hastighedstestet: Halter efter konkurrenterne

Højere pris

Med sine nye kræfter og avancerede kamerasetup følger også en højere pris, for Huaweis to P20-stjerner.

Huawei P20 vil således få en debutpris på 4.799 kroner, mens P20 Pro løber op i 6.299 kroner.

Huawei Danmark oplyser, at P20 får salgsstart hos alle landets forhandlere, mens P20 Pro indledningsvist får debut hos YouSee, Telia, Telenor, Elgiganten, Power og Proshop.

Læs også:  Huawei P20 og P20 Pro - dansk pris og tilgængelighed

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies