Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei tager føretrøjen i Kina

Huawei tager føretrøjen i Kina

Ifølge analysefirmaet Canalys, har Huawei overtaget føretrøjen fra Xiaomi på det kinesiske marked.

Her i det danske har vi ikke så meget med det kinesiske marked at gøre, ikke desto mindre gør størrelsen på markedet det umådeligt interessant alligevel.

For at sætte det kinesiske marked lidt i perspektiv, så har Xiaomi, et relativt nyt selskab, formået at tage det kinesiske marked med storm og har dermed sneget sig ind på listen over de fire mest sælgende smartphone mærker i verden. På trods af at de ikke har gjort sig synderligt bemærket i Europa og først for nyligt har udvidet deres marked til Latinamerika.

Nu ser det dog ud til at det kinesiske marked kan krone en ny konge efter tredje kvartal i år, Huawei har ifølge research selskabet Canalys overtaget tronen som det mest populære smartphone mærke i Kina med en fremgang på hele 81 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Læs også: Smartphone salget steget med 12 procent, Samsung er stagneret

Omvendt kæmper Xiaomi angiveligt med at få solgt de 80 millioner enheder som de havde regnet med (et tal som allerede var nedjusteret fra 100 millioner oprindeligt). De solgte 61 millioner telefoner i hele 2014. I meddelelsen fra Canalys, fortæller analytiker Jessie Ding, at Xiaomi er "under enormt pres for at vokse som en international spiller, idet hjemmemarkedet stilner af".

Xiaomi forklarer sig med, at deres produktudvalg gennemgik en forvandling i dette tredje kvartal, Redmi Note 2 kom i midten af august, og Mi 4c kom sent i september.

Til sidst skal det nævnes at Canalys er umådeligt hurtigt ude med deres bekendtgørelse, der er endnu ikke nogen officielle salgstal fra trdje kvartal. Canalys har formentlig sammenlignet tal direkte fra producenterne, men det betyder at vi endnu ikke ved hvor andre producenter som Samsung og Apple klarer sig på markedet endnu.


Kilde: TechCrunchForrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies