Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei vil bevise de ikke spionerer

Huawei vil bevise de ikke spionerer

Den kinesiske mobilproducent Huawei vil bevise de ikke spionerer, umiddelbart har danskerne ingen frygt.

Kinesiske Huawei kæmper mod en række rygter omkring industrispionage, og der arbejdes benhårdt på at mane rygterne i jorden.

Huawei har flere gange været mistænkt for, at lægge en ”bagdør” ind i softwaren på deres produkter, som kan fungere som et snedigt kinesisk værktøj til industrispionage og snagen i regeringshemmeligheder i vesten. Det skulle ifølge The Economist have kostet flere store ordrer på netværksinfrastrukturen i udlandet.

Kineserne er nybegyndere på det europæiske smartphone-marked, men fremmarchen er godt i gang. Derfor har de også taget konsekvensen af rygterne og oprettet et center i Storbritannien, der sender produkterne igennem en grundig sikkerhedstest.

Der er lavet i tæt samarbejde med den britiske efterretningstjeneste – så de seriøse hensigter ikke er til at tage fejl af.

Rygterne er startet af en konkurrerende virksomhed på netværksområdet.

Cisco: Huawei spiller ikke efter reglerne

-”Det er i Huaweis interesse at have en åben og konstruktiv dialog i de markeder, vi opererer i. Cyber Security Evaluation Centre i Storbritannien er blot ét aspekt af vores strategi inden for netværkssikkerhed. For Huawei er det yderst vigtigt at garantere sikkerheden af vores kunder, og det er et område, som vi fortsat fokuserer på lokalt og internationalt, også sammen med uafhængige firmaer.”

Danskerne har ingen frygt

Danske virksomheder går ikke i dagligdagen rundt og frygter kinesiske produkter, som Huaweis. Lyder det fra brancheforeningen Dansk Industris it-afsnit (DI ITEK).

Dog er det ikke en nogen dårlig idé, at lave et testcenter for at komme tvivlen til livs.

-”Når der opstår sådan nogle rygter, så er det meget fornuftigt at interagere med nogle tredjeparter for at få afkræftet, at der er noget galt med deres produkter. Man kan forestille sig, at der bliver lavet penetrationstest, og at der måske kan laves noget reverse engineering af koden, så det korte af det lange er, at det er rigtigt fornuftigt, at de (Huawei, red.) går ud og gør det,” siger chefkonsulent i DI ITEK, Henning Mortensen til Version2.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies