Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei: Vil skære ned på præinstallerede apps

Huawei: Vil skære ned på præinstallerede apps

Kinesiske Huawei vil gøre 2012, dragens år, til deres år ved at skære ned på præinstallerede applikationer, på deres udvalg af smartphones.

Huawei vil gerne have fat i Danmark

Kinesiske Huawei ønsker andet end at sende Android-telefoner på markedet i Danmark, de har klare planer for, hvad de ønsker i fremtiden, og hvordan de skal erobre det danske marked for smartphones.

De ønsker nemlig indenfor de næste tre år, at være at finde i top 3 blandt producenter af smartphones.

Derfor vil de også skille sig ud fra mængden, hvilket blandt andet vil blive gjort ved ikke at have så mange præ-installerede applikationer, på telefonerne fra salgsæsken.

Mange mennesker ved alligevel ikke altid hvad de skal bruge applikationerne til, eller er måske ikke på Facebook eller andet. Derfor vil Huawei hellere øge kvaliteten, af de apps der bliver plads til.

En af de telefoner Huawei har præsenteret i år er pt. verdens tyndeste smartphone, som virker ganske interessant.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anders W 10-02-2012 21:03:14

Gid alle hardwareproducenterne ville gøre det samme.

De skal bare koncentrere sig om at lave den bedst mulige hardware, or sørge for at styresystemet virker med samme hardware. At de laver nogle halv/hel-kiksede apps som de så fylder på telefonen, for at "differenciere sig" fra andre producenter, er håbløst.

De bærer næsten alle præg af at være noget en eller anden har smækket sammen henover en weekend. I bedste fald er de ubrugelige, i værste fald ligger de og dræner batteri eller gør hardwaren ustabil.

HTCs Sense er det eneste jeg har set, hvor det man putter ekstra på telefonen virker en smule professionelt lavet. Men det har også taget dem mange forsøg at få det til at spille.

Hvis en producent ikke gider/magter at lave en god og funktionel app (og sørge for at den er opdateret ofte), så lad være!!

Hvis de absolut SKAL have de skod-apps på telefonen/tabletten, så tillad at brugeren nemt kan afinstallere dem.

Jeg har tit undret mig over hvorfor de ikke bruger pengene på OS og Apps udvikling, på at finde en god udvikler/gruppe på f.eks. XDA Developers, som ofte laver både ROMs og Apps der løber i cirkler rundt om hvad hardwareproducenterne kan finde ud af ... og de fleste gør det gratis.

0 0
Urbanus 13-02-2012 09:26:39

Jeg er ueing - og så alligevel delvis enig.

Det kan også irritere mig med ubrugelige apps, som man ikke kan fjerne igen som bruger. Jeg bruger f.eks. i Twitter, men er alligvel tvunget til at have en twitter-app liggende.

Omvendt mener jeg at hardware-producenternes eget brugerinterface og overbygning på Android, inkl. diverse hjælpe-programmer både er med til at diffentiere dem fra hinanden, give mere værdi til telefonen og hjælpe nye brugere og ikke-nørder bedre i gang.
F.eks. kan jeg betydeligt bedre lide Android med HTC Sense end ren Android - og derfor vælger jeg at have en HTC-telefon.
Samtidig er nogle af de præ-installerede programmer jo med til at give brugerne en ready to use/out of the box-oplevelse (som Android ellers er beskyldt for ikke at give, i modsætning til iOS og Windows - og det er jeg altså ikke enig ).
For mange vil det være en fordel at der med det samme er et filhåndteringsprogram, task manager, notesbog etc. frem for at man selv skal ud og finde det - og med det samme skal tage stilling til om man skal vælge det ene eller det andet blandt de tunsindvis af bud der er på netop den slags standardprogrammer. Når man så er blevet mere rutineret bruger kan man gå på opdagelse blandt de mange andre bud Andorid Market byder på, men jeg synes det er fint for mange brugere at de med det samme har disse brugbare hjælpeprogrammer de kan bruge.

Jeg mener så også at producenterne bør gøre sig umage med de programmer de putter i fra start. Levere noget i god kvalitet, og løbende opdatere det. Mange brugere når jo aldrig længere end til det der fra start var default - og det er igen en måde at skille sig ud fra de andre i konkurrencen.
Jeg synes også det er helt fint at der er producenter der så vælger den helt skrabede løsning uden disse tilføjelser, som Huawei vil.

Det er fint med valgmuligheder. Men vil man ud til de brede masser, mener jeg at man er nødt til at hjælpe brugerne i gang. Ligesom det har skadet Androids navn og rygte at der er sprøjtet meget billige telefoner med elendige specs ud på markedet som f.eks. HTC Wildfire, og disse er nået bredt ud til rigtig mange (især nye smartphone-brugere), der dermed har fået dårlige oplevelser. Noget Android stadig trækkes med. Så kan det samme også ske hvis man når en stor bred målgruppe med billige og attraktive tilbud på telefoner, som mange vil blive fristet af, men hvor brugeren får for lidt hjælp til at komme i gang, og uden de standard apps man forventer. Og jeg kender altså Android-brugere hvor der er gået op til et halvt år før de overhovedet fik oprettet en konto til Android Market.

0 0
11-02-2012 08:00:51

Ja hvis bare man kunne fjerne dem uden at skulle roote osv...

0 0
Alfix 13-02-2012 11:37:01

Hvad kan man sige: Nokia, Lumia... Easy... Ekstremt lidt pre-installed og det der er kan man fjerne selvom det er brugbart... ahhhhh dejligt.

0 0
JeppeD 10-02-2012 17:04:40

Hej Lene/mobilsiden

Jeg er generelt meget imod den mængde direkte kritik der kommer på mange af jeres artikler. Jeg syntes i gør et fint stykke arbejde, og jeg bliver underholdt og informeret af jeres side.
MEN denne artikel kan jeg ikke lade være med at kommentere. Undskyld.

Men jeg mener ikke at denne "nyhed" kan bære en overskrift alene. I bragte igår to annoncer om præcis samme sag.
Nu har i så tilføjet en note om begrænsede mængder applikationer - det nye i denne artikel er nævnt i blot en sætning!

Grunden til at jeg nævner det er at de gode artikler drukner i ligegyldige "opdateringer". Det bliver trættende at læse at den samme "nyhed" igen og igen.

0 0
Mobilsiden 10-02-2012 17:24:53

Hej Jeppe

Tak for din feedback. Den vil jeg tage med til de øvrige på redaktionen.

Vi følte dog, at der i denne sag var grobund for en artikel. Da de fleste Android producenter har en række applikationer præinstalleret på telefonerne.

Derfor den er lavet :)

God weekend, og endnu engang tak for din feedback som jeg videre bringer på mandag :)

0 0

Om brug af cookies