Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei vil være verdens største smartphoneproducent

Huawei vil være verdens største smartphoneproducent

Huawei har store planer for de næste fem år, hvor den kinesiske producent sigter efter at blive den største producent i verden.

Mens det samlede antal solgte smartphones falder i disse år, er der stor fremgang hos kinesiske Huawei, der oplevede en stigning i salget på 59 % i forhold til året forinden. Det får Huaweis direktør, Richard Yu, til at fremsætte et noget ambitiøst mål over for avisen Wall Street Journal.

”Vi vil være den største smartphoneproducent i verden. Det er et kapløb, der vil være lang tid undervejs, og vi har tålmodigheden,” lyder det fra direktøren.

Læs også: Huawei boomer i Danmark

Huawei har nemlig som mål at blive verdens største smartphoneproducent inden for de næste fem år med en markedsandel på 25 %. Der er derfor meget at indhente fra Samsung og Apple med henholdsvis 21,4 % og 13,9 % af markedet ifølge IDC, men producenten er allerede godt på vej. For præcis tre år siden havde Huawei en markedsandel på kun 4,3 %, som nu er steget til 8,7 %.

Satser på topmodeller og virtual reality

Vejen til en markedsandel på 25 % er ifølge Yu at satse på segmentet for topmodeller, hvilket den seneste Huawei P9 lavet i samarbejde med den tyske kameraproducent Leica er et bevis på.

"Vores vækst er hovedsageligt kommet fra segmentet i den højere prisklasse. Hvis du vil være den førende producent, er du nødt til at være førende i den højere prisklasse," tilføjer han.

Læs også: Mobilsalget eksploderer for Huawei

Netop Huaweis samarbejde med Leica er indgået på lang sigt - muligvis også for at forbedre sin brandværdi, der her i Danmark er i stor fremgang. Fremadrettet vil fokus dog også være på noget helt andet – nemlig virtual reality.

Foto: Google.com

Ny Huawei-topmodel kommer dette efterår

Google har for nyligt udgivet den såkaldte Daydream-standard, som er et stempel til Android-topmodeller, der er kompatible med virtual reality-teknologi. Det dækker over de absolut bedste skærme med mindst mulig forsinkelse, kraftige processorer og de bedste sensorer. Det er dog nogle krav, som de nuværende topmodeller ikke lever op til – inklusiv Huawei P9.

Læs også: Forårets topmodeller vil ikke understøtte Googles VR-standard

Richard Yo afslører derfor, at Huawei er klar med en ny topmodel dette efterår, som vil leve op til de strenge Daydream-krav, så du kan opleve virtual reality i høj kvalitet på farten.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies