Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huaweis næste Mate 8 får super-kraftig processor

Huaweis næste Mate 8 får super-kraftig processor

Sidste års Huawei Ascend Mate 7-topmodel erstattes snart af en ny og særdeles kraftig efterfølger: Mate 8.

Denne Kirin 950-processor vil sidde i Huawei Mate 8, som snart lanceres.
Denne Kirin 950-processor vil sidde i Huawei Mate 8, som snart lanceres.

Huawei lancerer for tiden den ene topmodel efter den anden, og snart kommer endnu en til porteføljen.

Den kinesiske afdeling har ifølge Gizmo China teaset for firmaets næste topmodel, Mate 8, med et billede af den processor, der kommer til at sidde i telefonen. På billedet ses det, at processoren har navnet Kirin 950, og netop denne processor løftede Huawei sløret for i går.

Læs også: Huawei tager føretrøjen i Kina

Huawei producerer nemlig ikke kun smartphones og teleinfrastruktur, men også egne mobilprocessorer under navnet Kirin. Denne model 950, som der er teaset for sammen med Mate 8, skal tage kampen op mod den kraftige Snapdragon 820-processor, som firmaet Qualcomm afslører netop i aften.

Huaweis Kirin 950-processor består af fire af de såkaldte Cortex A72-kerner, som kører med en høj hastighed på 2,3 GHz. Når der ikke er brug for nær så meget kraft, er der fire andre kerner med det tekniske navn Cortex A53 til at køre med en lavere hastighed på 1,8 GHz.

Grafikchippen er af navnet Mali-T880MP4, og Huawei lover, at den er dobbelt så hurtig som den grafikchip, der sidder i eksempelvis Huawei P8 fra april måned.

Læs også: Nexus 6P: Google + Huawei - den perfekte synergi [TEST]

Som du måske har fået et indtryk af, er der tale om en overordentlig kraftig processor fra Huawei. Det understreges af en hastighedstest, som hjemmesiden Gizmo China har foretaget ved en presseevent, der fandt sted i forbindelse med lanceringen af processoren.

I den populære app, Antutu, der tester processorers ydeevne i smartphones, scorer Huaweis nye processor intet mindre end 82.945 point. For at sætte det i relief scorer Samsung Galaxy S6 67.520 point i testen, og netop Samsung har siddet på tronen siden telefonens lancering tilbage til marts.

Designet på Huawei Mate 8 kendes endnu ikke, men vil med stor sandsynlighed tage afsæt i dette fra Mate 7.
Designet på Huawei Mate 8 kendes endnu ikke, men vil med stor sandsynlighed tage afsæt i dette fra Mate 7.

Specifikationer i topklasse

En anden hastighedstest i det også populære program, Geekbench, afslører en stor del af specifikationerne i Huawei Mate 8, som altså kommer til at introducere den kraftige processor.

Skærmen bliver på hele 6", mens Huawei opretholder opløsningen i Full HD bestående af 1.080 x 1.920 pixels. Af RAM bliver der skruet op fra 2/3 GB alt efter variant til nu 4 GB, lige som der også bliver godt med intern lagerplads til rådighed: 64 GB af slagsen.

På kamerafronten vil der være 16 megapixels foran og 8 megapixels på bag at råde over på trods af, at der i Geekbench-testen står henholdsvis 15 og 7 megapixels.

Hvis det kinesiske billede er til at tyde korrekt, kan du forvente at se Huawei Mate 7 lanceret den 26. september om to uger.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies