Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hurra Hurra: Mobilen fylder 25 år!

Hurra Hurra: Mobilen fylder 25 år!

Engang var mobilen på størrelse med en weekendkuffert. Nu er den mini-mikro. Post & Tele Museum åbner en udstilling der fortæller om 25 års hæsblæsende udvikling og forandring af både mobiler og brugere i Danmark.

Ja, du læser rigtigt. Mobiltelefonen fylder 25 år i år.


Datidens mobiler var dog ikke helt så små og mobile som vi kender dem i dag. Det fejrer Post & Tele Museum med særudstillingen "Mobil25 - slæbbar, dyrebar, tynd, trendy".


Da mobilen så dagens lys var den på størrelse med en weekendkuffert og der var kun ganske få brugere. Siden da er udviklingen gået stærkt.


Udstillingen sætter fokus på brugernes historier og er lagt i munden på 12 fiktive personer fra udvalgte år i mobilens første 25 år i Danmark. Man vil blandt andet stifte bekendtskab med 1980'ernes stilsikre yuppier, hvis mobiler var på størrelse med en mursten og til nutidens teenagere med den altid tændte og topmoderne mobil.


På udstillingen markerer man samtidig også at det er 25 år siden, at Nordisk Mobil Telefon (NMT) blev etableret i Danmark, som en del af verdens første internationale og automatiske mobilnet. Mobilnettet gjorde det muligt, at tage mobilen med ud af bilen, og den transportable mobil var født.


Som om det ikke var nok med en udstilling, så gennemfører museet også et indsamlingsprojekt. Små, store, forældede, tunge eller blot en af de mange overflødige mobiltelefoner vi har liggende i skuffen kan sammen med en af de gode historier, der knytter sig til lige netop den mobil afleveres til museet. Derfor bliver udstillingen løbende suppleret med et udvalg af de indsamlede telefoner.


Museet har foruden jubilæet også lavet en omfattende hjemmeside, hvor man på adressen www.mobil25.dk kan læse om mobiltelefonens historie. Hjemmesiden åbner den. 28. august 2007.


Udstillingen er åben fra 28. august 2007 til 13. januar 2008 på Post & Tele Museum i København.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies