Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huske-SMS’er fra det offentlige er i orden

Huske-SMS’er fra det offentlige er i orden

Ny afgørelse tillader hospitaler at sende en SMS eller email til patienter og huske dem på aftaler. Datatilsynet mente ellers, at der kunne være brud på persondataloven.

Sygehuse eller kommuner må gerne sende en SMS eller en email til borgerne, for at huske dem på et møde eller en aftale hos lægen.

I foråret blev der rejst tvivl om, hvorvidt persondataloven blev overtrådt, når offentlige instanser sendte emails i stedet for et brev til borgerne.

Dengang mente Datatilsynet, at informationer om for eksempel sygehusafsnit, kunne regnes som personfølsomme, men dette er blevet afvist med en afgørelse fra Datatilsynet selv.  

Mange penge at spare

Det er dyrt og tidskrævende når patienter udebliver fra deres aftaler, det er vurderet, at regionerne kan spare mindst 50 millioner kroner om året, ved at huske patienter på deres aftaler.

Sundhedsminister Bertel Haarder er meget tilfreds med afgørelsen, han var parat med en lovændring såfremt afgørelsen havde gået imod afsendelse af emails og sms’er.

- “Det er en sejr for den sunde fornuft. I et moderne samfund kan vi ikke leve med den slags forbud. SMS eller mail letter livet for både borgere og de ansatte, og det sparer penge,” siger han i en pressemeddelelse.

Afgørelsen begrænser dog brugen af de digitale huskesedler, til de borgere som har givet tilladelse til det.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies