Husker du? Mobilsiden.dk kigger tilbage

Man tænker sjældent over hvor stærkt den teknologiske udvikling egentlig går, vi har set lidt tilbage og blev lidt overrasket.

Husker du? Mobilsiden.dk kigger tilbage

Dagene suser afsted, og den ene afløser bare den anden. Når man så en sjælden gang stopper op og tænker tilbage, har man egentlig svært ved at forestille sig livet uden smartphones, applikationer osv. Men vi skal faktisk ikke så langt tilbage før det var noget nyskabende.

Web-tv: Historiske web-tv indslag fra Mobilsiden.dk – et billigt grin


Applikationer og applikationsbutikker blev for alvor populært sammen med første generation af iPhone – den der ikke kom officielt på det danske marked.

Tilbage i oktober 2007 skrev vi, at Apple nu ville åbne op omkring iPhonen og udviklingen af applikationer til den. Programudviklerpakken (SDK’en) blev lovet klar til februar 2008.

De vandt årets mobil 2011 med smartphonen Samsung Galaxy S II, men tilbage i oktober 2004 var meldingen fra Samsung en HELT anden. Samsungs produktchef (dengang) Michael Alström udtalte dengang, at Samsung havde konkluderet det nordiske marked endnu ikke var klar til smartphones.

Applikationerne i App Store blev hurtigt en succes, både de der var gratis og de der kostede penge. Successen kom også til Android Market, som dog først i oktober 2010 fik åbnet for vi i Danmark kunne købe betalingsapplikationerne i Android Market.

Android Market har sidenhen skiftet navn til Google Play Store, og på dansk hedder den Google Play Butik. Dette har det gjort siden marts måned i år.

Læs også:
 – Husker du? Mobilsiden.dk kigger tilbage

Opdatering:

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden har bragt sagen videre. 2/8/2012 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en artikel omkring Huawei kæmper sig mod tredjepladsen – Den videre historie kan du læse her. Se også seneste nyt om tematikken her..