Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvad er Android 3.0 Honeycomb?

Hvad er Android 3.0 Honeycomb?

Baggrund: I tekst og video får du her en kort forklaring på, hvad Android 3.0 Honeycomb giver dig.

Android er navnet på et styresystem til mobile enheder. Google står sammen med en række partnere i sammenslutningen Open Handcent Alliance, bag softwareudviklingen.

Hvis du vil læse mere baggrund om Android-systemet, så tjek artiklen "Android for begyndere og dummies".

Android 3.0, med kælenavnet Honeycomb, er en Android-version som for alvor blev vist frem for offentligheden i januar 2011.

Systemet er en videreudvikling af de tidligere Android-versioner, dog med den væsentlige forskel, at Honeycomb også egner sig til tablet-computere.

En "tablet", er en computer som typisk kun er baseret på én stor touchskærm på f.eks. 7 eller 10 tommer. For at brugeren kan have den lettest mulige betjening, er det vigtigt, at styresystemet og programmerne, er optimeret til denne form for anvendelse.

Præcis det, er Honeycomb grundlaget for!

Nye ting i Android 3.0 Honeycomb

I modsætning til de andre Android-versioner byder Honeycomb på en række nyheder, som er unikke for denne version.

Internet-browseren har nu fået faneblade som det kendes fra browseren på den almindelige computer. Autoudfyld af felter, synkronisering af bogmærker og privat-browsing er også inkluderet.

Brugerinterfacet og "skrivebordet" er redesignet, så layoutet nu er mere 3D-agtig.

Google giver også adgang til tre millioner bøger i Google eBooks. Google Maps 5 med 3D-indhold kommer ligeledes med Android Honeycomb.

I konkurrence med iPad

Honeycomb blev ved CES messen i Las Vegas præsenteret på en række tablet-enheder fra forskellige producenter.

Et af mange bud er Motorola Xoom, der nok desværre ikke umiddelbart kommer på det danske marked.

I nedenstående videoklips får du et meget godt indtryk af, hvad Android 3.0 Honeycomb har at byde på, når den senere på året bliver tilgængelig for offentligheden.

Det er tydeligt, at Google med Honeycomb tager fat på at konkurrere med Apples iPad.

Livedemo af Honeycomb

Reklame-preview for Android Honeycomb

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lars Bjerregaard 11-01-2011 14:54:35

John G: Du skal være tilgivet. Rygtedannelsen og forvirringen omkring hvad Honeycomb (Android 3.0) kan og skal køre på, har været total, og Google har ikke været specielt hjælpsomme omkring dette (måske bevidst for at få folk helt op på den store klinge ;-)

Den rigtigt glædelige nyhed er, at HC *ikke* har nogen bestemte hardwarekrav, og er beregnet til alle Android enheder. Med andre ord: Android 3.0 er ikke kun til tablets, men til alle telefoner, tablets, tv, etc...

Se f.eks. her:
http://twitter.com/morrildl/status/22845294886518785#
http://androinica.com/2011/01/05/rumor-smash-no-honeycomb-hardware-requirements
http://www.engadget.com/2011/01/07/exclusive-interview-googles-matias-duarte-talks-honeycomb-tab/

Det er jo rigtigt godt nyt. Personligt kunne jeg (som udvikler) heller ikke få det helt til at hænge sammen, hvis nogen versioner af Android var til nogen enheder, og andre versioner til andre. Så ville forvirringen jo blive total.

Så, Honeycomb(3.0, endnu ikke frigivet) er den næste version efter Gingerbread (2.3, som netop er frigivet). Efter hvad jeg kan læse mig til, er en af de store forbedringer til HC netop, at man kan programmere sine apps til at være "adaptive" til forskellige skærmstørrelser. Så det samme program kan have et udseende/layout på små skærme, og et andet på store skærme (f.eks. tablets). På den måde kan man lave programmer som har et optimeret udseende og virkemåde til forskellige skærmstørrelser, hvilket jo er præcis det som er behovet.

Man kan allerede se princippet, i virkemåden af email og kalenderprogrammerne på Galaxy Tab, og i de forskellige programmer man kan se i den officielle Android 3.0 tablet teaser.

0 0
kelddaug 11-01-2011 10:08:23

Ham designeren siger at det også skulle køre på molbiltlf, om det er min. 4" skærm eller anden hw krav,vides ikke.

Se det selv http://newz.dk/ces-android-3-0-klar-i-naeste-maaned#new

0 0
Henrikmand 11-01-2011 08:41:03

Hvis der skulle være én (John) i Las Vegas, som tilfældigvis kommer forbi Samsungs stand, må han da GERNE spørge om Honeycomb kommer til Galaxy Tab ;o)

0 0
HrLaursen 11-01-2011 09:37:35

Jeg har Gingerbread på min SGS. Så mon ikke også at Darkys Rom'en udkommer med Honeycomb. :-) Samsung opdatere den nok ikke, da de jo står og skal lancere en ny mobil, derudover har deres software aldrig været specielt brugbar. Dvs. v. 2.1 var faktisk god, alt derefter har været noget hø.

-M

0 0
HrLaursen 11-01-2011 09:39:23

Og så skal jeg lige huske at tilføje, at man jo endnu ikke har hørt, om Gingerbread kan køre på alm. mobiler, da det jo er en tablet version. Nu må vi se, jeg har i hvert fald ikke hørt/læst det.

-M

0 0
Lars Bjerregaard 11-01-2011 14:43:27

Gingerbread (Android 2.3) kører fint på min HTC Desire lige nu ;-)
(Oxygen ROM)

0 0
11-01-2011 09:58:28

Det har du sikkert ret i, men Android 3.x+ vil formentligt blive ved med at være forbeholdt tablets, mens Android 2.x+ er forbeholdt smartphones.

Ikke desto mindre ville det være rimeligt hvis samsung SGT bliver opdateret således at SGT har et tablet OS og ikke et smartphone OS.

0 0
Om brug af cookies