Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvad er Chromecast?

Hvad er Chromecast?

Google Chromecast har gjort sin entré i Danmark i dag. Den er billig - men hvad kan den egentlig?

Med lanceringen af Chromecast er det danske IT-marked blevet en ny gadget rigere. Hensigten med Chromecast er at overføre indhold trådløst; fra lilleputskærmen på mobilen, laptopen eller tabletten og over på husalterets store lærred.

Google Chromecast ligner er USB-dongle til forveksling, men stikket er faktisk HDMI og kan tilsluttes fjernsynets HDMI og USB-port for at kunne tale sammen med TV’et. Derefter kan man overføre indhold fra både Chrome-webbrowseren på den bærbare eller fra iOS eller Android telefonen.

Man slipper ikke helt for kabler da Chromecasten kræver USB-strøm.
Man slipper ikke helt for kabler da Chromecasten kræver USB-strøm.

Efter opsætningen kan blandt andre Netflix, Youtube og Google Film overføres trådløst til fjernsynet, og fjernstyres fra mobilen og tabletten. Der kan også overføres trådløst via laptoppens browser, men det kræver en kraftig laptop og opløsning er reduceret.

Hidtil har Chromecast eksisteret i en skyggetilværelse i Danmark, hvor kun parallel-importerede enheder til overpris har eksisteret. Men fra i dag kan den altså anskaffes hos Googles egen Play Store til 270,- kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren Knudsen 19-03-2014 17:38:44

Vent med at købe til Airtame er klar med deres HDMI-dongle.
Airtame.com er en dansk startup/iværksætter gruppe, der har lavet Danmarks svar til hvordan en HDMI-dongle skal virke. Jeg har forudbestilt en vie Indiegogo da det var muligt. Den er virkelig smart, og i øvrigt kåret til alt muligt af fx Engadget.com.
Airtame.com, kan ikke vente :p

0 0
Exert 20-03-2014 14:50:43

Tja jeg synes nu godt man kan kaste sig over Chromecast, for selv om jeg ikke ved helt så meget om Airtame, vil jeg mene, at de har forskellige styrker. Hvis man gerne vil se Netflix og Youtube på tv'et i stuen er Chromecast efter min vurdering et bedre valg end Airtame. Vil man dublere sin computerskærm til tv'et er Airtame nok det bedste valg.

Artiklen her gør ikke et særligt godt job i at forklare hvordan Chromecast fungerer. Mobilsiden skriver "Hensigten med Chromecast er at overføre indhold trådløst; fra lilleputskærmen på mobilen, laptopen eller tabletten og over på husalterets store lærred.", men hvis man benytter de apps eller hjemmesider der understøttes af Chromecast, f.eks. Netflix og Youtube (flere er på vej), bliver der ikke overført noget. Telefon, tablet eller computer fungerer i stedet som fjernbetjeninger og Chromcast henter selv streamet direkte fra f.eks. Netflix. Det er meget praktisk i hverdagen. Man skal ikke åbne computeren, og når man har sat filmen i gang kan man bruge telefon, tablet eller computer til hvad man nu har lyst til uden at det har indflydelse på streamet. En rigtig god feature er at man kan lægge videoer i kø på youtube. Som jeg læser Airtames hjemmeside er det i øjeblikket kun muligt med skærmdublering af computere - ret mig endelig hvis jeg tager fejl. Altså skal man i overnævnte tilfælde have sat gang i computeren, hvilket muligvis (afhængigt af ens setup) er lidt mere omstændeligt end at hive sin telefon op af lommen, og denne computer kan så ikke bruges til andet eller af andre så længe, der skal ses film.

Noget Chromecast er knap så god til er skærmduplering, hvilket da også er i beta og kun er muligt fra computeren. Så har man behov for at streame indhold fra andre tjenester end dem man kan tilgå på Chromecast er Airtame nok værd at vente på.

2 0
Niels de Boissezon 20-03-2014 08:35:48

Hej Søren

Tak for heads-up. Jeg vil kigge lidt nærmere på det.

0 0
Rena 19-03-2014 18:01:02

Airtame koster så også næsten double af Chromecast, men jeg har lært fra Universal Remote at, prisen også deliver quality.

Så du skal være velkommen til at, fortælle om din experince med Airtame (når du får den)

0 0
Søren Knudsen 19-03-2014 21:00:23

Gerne Rena.
Men har ikke lige et medie? Måske Mobilsiden.dk var interreserede i en anmeldelse af den?
Får min airtame fra en nu lukket forudsbestilling.

0 0

Om brug af cookies