Hvad er iPad’ens ‘Micro SIM’?

Apples iPad-tablet bruger et såkaldt 'Micro SIM'-kort. Men hvad er forskellen på Micro og almindelige sim-kort?

Hvad er iPad’ens ‘Micro SIM’?

En af de ting, der fik de fleste til at rynke på øjenbrynene ved Apples iPad-præsentation, var oplysningen om det såkaldte ‘Micro SIM’-kort.

3G-udgaven af iPad bruger således ikke et almindeligt sim-kort til at få adgang til det mobile netværk. Apple har i stedet valgt at satse på ‘Micro SIM’, som er en videreudvikling af de sim-kort, vi kender fra vores mobiltelefoner.

Micro SIM, der også går under betegnelsen 3FF, er fysisk mindre end de velkendte sim-kort. I stedet for 15 mm x 25 mm er målene 12 mm x 15 mm.

Ifølge PCmag.com blev 3FF-standarden udviklet af European Telecommunications Standards Institute i et forsøg på at skabe en sim-løsning til produkter, der er for små til almindelige sim-kort. iPad kan dog ikke betegnes som et medlem af den kategori.

Sikkerheden ved 3FF-kort skulle ligeledes være bedre end de almindelige sim-kort.

T-Mobile USA skulle allerede have gang i investeringen i 3FF-kort. Der er i øjeblikket ingen meldinger fra de danske operatører.

Videre om emnet

Historiens videre forløb. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 27/1/2010 kom den efterfølgende historie med en ny vinkel på Video: iPad blev gættet for to år siden – Historien bringes videre her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..