Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvad er Mobile World Congress (MWC)?

Hvad er Mobile World Congress (MWC)?

MWC: Der bliver jævnligt nævnt noget om Mobile World Congress her på Mobilsiden.dk, men hvad er MWC egentlig? Her er svaret.

Traditionen tro afholdes verdens største mobilmesse MWC, Mobile World Congress, atter i februar måned i Barcelona. Mobile World Congress var  tidligere kendt som 3GSM.

3GSM blev første gang afholdt tilbage i 1987, og har siden dengang skiftet navn til det nuværende GSMA Mobile World Congress.

Siden 2005 har MWC været afholdt på Fira de Barcelona, hvilket det i hvert fald vil blive frem til år 2018. Tidligere værtsbyer har blandt andet været Cannes i Frankrig.

Det årlige fremmøde på de fire dage messen varer lyder på omkring 60.000 mennesker fra mere end 200 forskellige lande.

Hvem kommer til MWC?

MWC er en brancheevent, hvilket betyder det hovedsageligt er topledere, beslutningstagere og pressefolk, som er at finde til dette arrangement.

Normalprisen for deltagelse i messen, som gæst, kan let løbe op i 30.000 kroner – og derfor er det kun ganske få slutbrugere der er tilstede.

Ønsker man en stand, som udstiller, er det endnu dyrere at deltage. Derfor ses det også oftere og oftere, at der er virksomheder der holder til udenfor messen.

Ved Mobile World Congress 2011 holdt danske Lumigon til i en bus, og kørte rundt i Barcelona når de afholdte møder.

MWC er stedet at være

Vil man være noget i mobilbranchen, så er MWC stedet at være.

Det er også her de vigtigste og mest interessante ting præsenteres for hele verden. Nokia har haft en pause med produktlanceringer ved MWC, men er i år tilbage på messen.

Mobile World Congress 2012 afholdes i år i perioden 27. februar og frem til 1. marts, dog er flere producenter begyndt at afholde pressemøder allerede om søndagen til trods for, at selve messen først starter mandag morgen.

Arrangementet dækkes af omkring 3.000 medier fra hele verden. Mobilsiden.dk er selvfølgelig at finde i Barcelona.

Temaet på MWC2012 bliver ”Redefining Mobile”.

Læs mere på Mobile World Congress hjemmeside og vores temaside om Mobile World Congress.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ihk 04-02-2012 17:37:15

er Apple ikke med i sådanne konferencer?

0 0
Mobilsiden 06-02-2012 08:47:39

Producenter m.m. vælger selv om de ønsker at deltage. Det koster mange penge, at have en stand på messen, de penge har Apple formentlig valgt hellere at ville bruge på deres egne events.

Nokia havde også i en periode valgt ikke, at være på MWC: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/nokia-er-tilbage-pa-verdens-storste-mobilevent,lid.19026/

0 0
Om brug af cookies