Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvad er Nokia World?

Hvad er Nokia World?

BAGGRUND: I 1996 så den første udgave af Nokia World dagens lys. Men hvad er så egentlig "Nokia World"? Det får du svaret på her.

Nokia World trækker spor helt tilbage til 1996 hvor navnet var "Nokia Wireless Data Conference". Det var måske den første egentlige industrikonference, hvor mobiludviklerene var i fokus.

Dengang var den store nyhed et system med navnet "Narrow Band Sockets", der gav udviklerne mulighed for at lave applikationer til PC'erne, der kunne sende særlige data til mobiltelefonerne, så som ringetoner - ualmindeligt revolutionerende med datidens briller på.

Først cirka to år senere, blev det muligt at downloade ringetoner på mobilen.

I 1996 deltog omkring 250 personer i arrangementet, der blev afholdt på et hotel tæt ved Frankfurt lufthavnen i Tyskland.

Symbian kom i 2000

I år 2000 hed konferencen Nokia Mobile Internet Conference og Prag var værts-byen.

Nokia introducerede deres første Symbian-baserede enhed, nemlig multitelefonen Nokia 9210 Communicator. Det var opfølgningen på Nokia 9000 Communicator, som var introduceret ved CeBIT-messen fire år tidligere.

Det nye ved 9210 havde blandt andet farveskærm. Derudover var der telefon, telefax, e-mail, kalender og WAP- og web-browser.

Den dag i dag er "Communicatoren" i særlige kredse blevet nærmest en "kult"-mobil.

Ændringen til Nokia World

Året efter var konferencen flyttet til Barcelona. Her kom Nokia 7650, der var den første Nokia-mobil med indbygget kamera (0,3 megapixels). I andet kvartal 2002 kom Nokia 7650 på markedet.

Nokia ændrede nu navnet til "Nokia World".

I 2007 kom musiktjenesten "Comes with Music". Nokia N97 var nyheden året efter og den store nyhed ved 2009-arrangementet var Nokia Booklet 3G, N97 Mini og X6.

Nokia World anno 2010 er en stor event over to dage, hvor operatører, topledere, analytikere, udviklere og journalister fra hele verden mødes, for at høre, hvordan Nokia mener fremtiden skal se ud.

Video: Nokia World 2009 i Stuttgart

Video: Highlights for Nokia World 2009

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies