Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvad forventer vi af gPhone?

Hvad forventer vi af gPhone?

Det er ikke til, at finde ud af, hvad Googles gPhone vil kunne. Men vi har samlet en ønskeliste, som meget gerne må opfyldes.

Google gPhone bliver én ud af to ekstremer, sådan kan rygterne i hvert fald tolkes i øjeblikket. Enten får vi en mobiltelefon, produceret af HTC, som kan alt mellem himmel og jord. Ellers også bliver det en billig mobil, uden noget som helst, undtagen den magiske Google-knap, hvor alle Googles tjenester bliver tilgængelige.

Vi håber lidt på den første, og har med hjælp fra Gizmondo udarbejdet en ønskeseddel til Google, som fortæller, hvad gPhone helt præcist skal kunne. Den er som følger.

 - Et kamera med minimum to megapixels, som ved billedtagning parallelt med telefonens hukommelse, uploader billedet til en weblog, for eksempel Picasa.

 - Google Talk, en kombination af Messenger-services og VoIP, som understøtter både MSN, Yahoo, AIM, Skype og så videre.

 - Understøttelse af Google Video og YouTube. Måske en understøttelse der ligner det første punkt, bare med video i stedet.

 - Google Earth kombineret med Google Maps og GPS. Fuld navigation via Earth / Maps / GPS, så vi også kan få 3D-billeder og satellitbilleder ind i navigationen.

 - Fuld understøttelse af Google Docs, hvor man kan redigere direkte på mobilen, og automatisk gemme det både på telefonen og Googles database.

 - Google Reader, som RSS-applikation

 - Google Product Search sammen med et kamera, der kan tage billeder af stregkoder, og få pris og produktinformation direkte fra Product Search.

 - Google Transit indopereret i navigationen, så man kan søge efter taxifirmaer, limousine og så videre.

 - OpenSource, så alle kan udvikle applikationer til gPhone. Google er selv imponerende gode til, at lave applikationer, men idéer udefra er altid godt.

 - Da der næsten konstant skal synkroniseres med Googles services, kræver gPhone 3G-understøttelse, men også WLAN eller EDGE, som der kan skiftes til, når muligt, da 3G kræver for meget batteri.

 - Google Search på skrivebordet, som samtidig er synkroniseret med telefonens og SIM-kortets hukommelse.

 - gPhone skal uden tvivl have fuldt QWERTY-tastatur, og det skal kunne skubbes ind under telefonen, som ved Nokia N810. 

 - Og til sidst en udvidet musikafspiller, forbedret batteritid, gMail og egentlig også alle andre services, som Google tilbyder.

Vi tvivler på, at Google kommer til, at opfylde alle vores ønsker, men man har vel lov til, at drømme. Hvad kunne du tænke dig i gPhone?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nicholas Colding 21-10-2007 16:42:33

Jeg forstår ikke Jeres ønsker på flere punkter.
3G - hvad skal man med det? Som forbruger er det klart at foretrække wifi. Det er billigere og ude af hænderne af de store mobil selskaber - og ofte gratis.

Via lan vil man sikkert have adgang til al den Google software som man kan ønske, problemfrit da flere storbyer (endnu ikke i DK) har global wifi dækning.
For øvrigt er 3G jo ikke almindeligt i USA, hvor mobilen udvikles, hvis den altså findes... Og 3G kræver i sin nuværende form mere energi. Altså en dyrere og dårligere teknologi.

I ønsker også fuldt QWERTY-tastatur... Det findes ikke på særlig mange telefoner og fylder op i en håndholdt enhed. Jeg gider ikke se på alle de knapper. Måske har Google en anden taste løsning?
Jeg anser et indbygget kamera som en ligegyldig funktion.
Det ville dog være smart, hvis Google allierede sig med kreditkort udbyderne, så den kunne brugen i en betalings situation.

Men uanset hvad, så SKAL Google komme med noget godt, ellers kan de ligeså godt blive hjemme.

Venligst
Nicholas

0 0
Jonas Hansen 19-10-2007 11:01:23

Nå ja, men overordnet så ønsker vi alle vel en Gphone med masser af muligheder/funktioner, men hvor størrelsen også forbliver tilpas. Jeg har lidt svært ved at se den gode idé i nr. 2!

0 0
Troels Roar Hansen 22-10-2007 22:42:16

jeg håber da som noget af det meste af de laver nr. 2 i GPhone..
jeg savner selv den funktion i min mobil..

0 0

Om brug af cookies