Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvad koster internet på mobilen? Tips fra TV 2's morgen-TV

Hvad koster internet på mobilen? Tips fra TV 2's morgen-TV

Go' Morgen Danmark på TV 2 satte mandag morgen fokus på hvad det koster, at læse nyheder, gå på Facebook eller se YouTube-videoer på mobilen. Her er de gode råd.

De fleste mobiltelefoner kan gå på internettet. Det vil sige, du kan følge vennerne fra Facebook, læse nyheder fra f.eks. TV 2 og Ekstra Bladet eller se de seneste musikvideoer fra YouTube - alt sammen mens du er på farten.

Der er ingen tvivl om, at det er voldsomt smart - men det kan også være voldsomt dyrt! Uden en særlig datapakke på dit abonnement kan én megabyte (MB) data hentet på mobiltelefonen, koste fra 8 kroner og opefter.

Omsat til dagligdag betyder det, at bare forsiden på www.tv2.dk kan koste over 10 kroner at åbne. Ekstra Bladet er endnu dyrere - omkring 24 kroner skal du regne med, plus godt 10 kroner pr. efterfølgende nyhed der læses.

YouTube er den store joker. Bare en enkelt video på bare tre minutter kan snige sig over 100 kroner.

Brug de mobile udgaver

Store internetmedier som TV 2, Ekstra Bladet, B.T., Jyllands Posten og naturligvis Mobilsiden.dk som du læser nu, har specielle mobiludgaver af deres hjemmesider. Disse er meget mindre og dermed både hurtigere og billigere at åbne på mobiltelefonen.

Fælles for dem er, at der blot skal sættes "m" eller "mobil" foran hjemmeside-adressen. F.eks. hedder TV 2 m.tv2.dk i stedet for www.tv2.dk . Tilsvarende er Ekstra Bladets adresse m.eb.dk i stedet for www.eb.dk . Den populære side Facebook hentes via adressen m.facebook.com

Med et almindeligt abonnement kan en nyhedsartikel læses for mellem 50 øre og 1 krone pr. stk. hvis de mobile udgaver benyttes.

Tegn et dataabonnement

Brugen af internettet på de mobile enheder er i kraftig vækst. Derfor tilbyder teleselskaberne særlige abonnementer og tillægspakker hvor data- og internetforbrug er inkluderet.

Det er muligt at tegne en fornuftig datapakke for mellem 50 og 100 kroner om måneden, hvilket hurtigt kan tjene sig hjem, efter blot nogle få nyheds-læsninger.

Kontakt kundeservice i dit teleselskab for at få de priser, som er gældende for dit abonnement. Nogle gange kan det være nødvendigt, at skifte til en anden abonnementstype.

Læs også:
 - Tip: Sådan bruger du internet på mobilen billigst

Se TV-indslag:
 - Indslaget fra Go' Morgen Danmark kan ses her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Michael Kristensen 15-03-2010 22:11:33

Telenor ejer BiBoB, og er ikke interesseret i at udkonkurrere BiBoB med priser. Telenor har en helt anden målgruppe og portefølje. Den største dataabonnement koster hos Telenor 199 kr.; 3,6 Mbit og 10 GB forbrug. Hos BiBoB kan man for 50 kr. få 1 GB forbrug og 1 Mbit.

Different products, different needs.

0 0
Joey 15-03-2010 11:28:02

det kan de jo gøre fordi de er et af de store drenge på markedet og det er da os fint. Telenor ser jo ikke Bibob som en konkurent fordi de er så små og derfor behøver Telenor slet ikke kæmpe om priser mod Bibob, det kan de gøre med CBB da det jo er deres lavprisselvskab :)
At betale 300 kr eller mere er billigt for mange mennesker, jeg ville da personligt være lykkelig hvis jeg slap med 300 pr måned ;)

0 0
Hajric 15-03-2010 09:35:39

Nice nice. Så det godt lige i Go' morgen Danmark. :)

Vil bare lige pointere at linket:

Se TV-indslag:
- Indslaget fra Go' Morgen Danmark kan ses her

Ikke peger direkte hen til udsendelsen, men til en af jeres "bagsider" :). Her er et link der virker:

http://go.tv2.dk/video.php/id-29242885.html

0 0
Mobilsiden.dk 15-03-2010 17:08:18

Tak Hajric. Det er nu rettet i artiklen.

0 0
Stefan 15-03-2010 08:46:25

Nu ved jeg godt at selskaberne tager fusen på en, men altså det er ikke alle selskaber som tager 8,- eller mere per mb. BiBoB tager altså kun 1,- per mb. Og det er altså lige gyldigt om det er GPRS eller 3G data. Det skal ikke fremstå som reklame, men syntes bare det er dumt at de store selskaber, blandt andet Telenor kan tage så meget for data, især når der er små selskaber som tager så lidt for det. 3G Data er så dyrt fordi de kan tillade sig at tage prisen for det, og fordi de kan få folk til "bare at købe en datapakke" således at man ender med at betale over 300,- om måneden for et abonnement.

0 0

Om brug af cookies