Hvad koster internet på mobilen? Tips fra TV 2’s morgen-TV

Go' Morgen Danmark på TV 2 satte mandag morgen fokus på hvad det koster, at læse nyheder, gå på Facebook eller se YouTube-videoer på mobilen. Her er de gode råd.

Hvad koster internet på mobilen? Tips fra TV 2’s morgen-TV

De fleste mobiltelefoner kan gå på internettet. Det vil sige, du kan følge vennerne fra Facebook, læse nyheder fra f.eks. TV 2 og Ekstra Bladet eller se de seneste musikvideoer fra YouTube – alt sammen mens du er på farten.

Der er ingen tvivl om, at det er voldsomt smart – men det kan også være voldsomt dyrt! Uden en særlig datapakke på dit abonnement kan én megabyte (MB) data hentet på mobiltelefonen, koste fra 8 kroner og opefter.

Omsat til dagligdag betyder det, at bare forsiden på www.tv2.dk kan koste over 10 kroner at åbne. Ekstra Bladet er endnu dyrere – omkring 24 kroner skal du regne med, plus godt 10 kroner pr. efterfølgende nyhed der læses.

YouTube er den store joker. Bare en enkelt video på bare tre minutter kan snige sig over 100 kroner.

Brug de mobile udgaver

Store internetmedier som TV 2, Ekstra Bladet, B.T., Jyllands Posten og naturligvis Mobilsiden.dk som du læser nu, har specielle mobiludgaver af deres hjemmesider. Disse er meget mindre og dermed både hurtigere og billigere at åbne på mobiltelefonen.

Fælles for dem er, at der blot skal sættes “m” eller “mobil” foran hjemmeside-adressen. F.eks. hedder TV 2 m.tv2.dk i stedet for www.tv2.dk . Tilsvarende er Ekstra Bladets adresse m.eb.dk i stedet for www.eb.dk . Den populære side Facebook hentes via adressen m.facebook.com

Med et almindeligt abonnement kan en nyhedsartikel læses for mellem 50 øre og 1 krone pr. stk. hvis de mobile udgaver benyttes.

Tegn et dataabonnement

Brugen af internettet på de mobile enheder er i kraftig vækst. Derfor tilbyder teleselskaberne særlige abonnementer og tillægspakker hvor data- og internetforbrug er inkluderet.

Det er muligt at tegne en fornuftig datapakke for mellem 50 og 100 kroner om måneden, hvilket hurtigt kan tjene sig hjem, efter blot nogle få nyheds-læsninger.

Kontakt kundeservice i dit teleselskab for at få de priser, som er gældende for dit abonnement. Nogle gange kan det være nødvendigt, at skifte til en anden abonnementstype.

Læs også:
 – Tip: Sådan bruger du internet på mobilen billigst

Se TV-indslag:
 – Indslaget fra Go’ Morgen Danmark kan ses her

Sidste opdatering af historien

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden fortsatte historien. Efterfølgende d. 13/3/2010 publicerede vi en artikel der omhandler Overblik: Ugens gang på Mobilsiden.dk – Historien bringes videre her. Seneste nyt om emnet finder du her.