Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvad tjener Apple på iPhone?

Hvad tjener Apple på iPhone?

Apple ser ud til, at have en ret profitabel forretning med iPhone 3G. Imens tjener teleselskaberne ingenting overhovedet.

Apple har haft en kæmpe salgssucces med iPhone 3G. Én million enheder på tre dage har slået alle rekorder, og Apple skal nok sidde og klappe i hænderne. De tjener nemlig en god del per solgt iPhone 3G.

Netstedet iSuppli har skilt iPhone 3G ad, og undersøgt hver enkelt del, og hvor meget de vil koste. Prisen udelukkende for den fysiske iPhone 3G samler sig til omkring 820 kroner for 8GB-varianten.

Oveni kommer diverse afgifter for omkring 235 kroner, samt i omegnen af 140 kroner per enhed for udvikling, forskning, pakning og fragt. Den samlede pris for Apple bliver altså omkring 1200 kroner.

Hvad Apple sælger iPhone 3G for til teleselskaberne er uvidst, men i USA sælges telefonen for ned til 935 kroner. Dog menes det, at operatørerne skal betale omkring 1400 kroner per iPhone til Apple, som en slags afgift. Det spekuleres i om denne afgift er højere i Europa.

Teleselskaberne tjener intet

På grund af de høje indkøbspriser og afgifter mener flere analytikere, at teleselskaberne overhovedet intet tjener på iPhone.

 - "iPhone generer en masse opmærksomhed, men det kan ikke betale regningerne", har John Strand udtalt til Dagens Næringsliv. Leif-Olof Wallin fra analyseinstitutet Gartner tilslutter sig John Strand, og slår fast, at operatørerne nok intet tjener på salget.

Øyvind Vederhus, kommunikationschef i Netcom, teleselskabet med eneret på iPhone i Norge, har udtalt, at selskabet får flere kunder på grund af iPhone. Men han nævner intet om profit eller tab.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Daniel Jørgensen 17-07-2008 20:19:54

Ja det undrer vel ingen.. Apple har altid og er nogle griske hunde som kun tænker på at hive så mange penge ud af folk som muligt. Skide være med andre bare de er tilfredse, og hvis andre ikke er må de jo sagsøge dem.

0 0
Ole Kjartansson 18-07-2008 11:22:41

Hvad med deres forskningsomkosteninger, Reklame osv. Så kommer prisen for apple noget højrer op

0 0

Om brug af cookies