Hvem arver din iTunes musik når du dør?

Hvad sker der med den musik du har brugt tusindvis af kroner på, når du dør? Kan den arves af andre?

Hvem arver din iTunes musik når du dør?

De sidste par dage har der i den engelske tabloid-presse kørt en historie om, hvem der skulle arve rettighederne til Bruce Willis’ iTunes musik, når han dør.

Angiveligt skulle Bruce Willis være klar til at sagsøge Apple, for at hans iTunes bibliotek ikke skulle gå tabt når han dør.

Historien var ikke helt sand, da Bruce Willis ikke har udtalt sig i sagen og ikke har planlagt noget sagsanlæg.

Alligevel er spørgsmålet meget interessant: Hvem arver din iTunes musik når du dør?

Det lyder måske meget rimeligt, at dine arvinger får rettighederne til den musik du har brugt tusindvis af kroner på. Men så simpelt er det ikke.

CNEt har set lidt på reglerne og det betaler sig en gang i mellem at læse betingelserne, inden du hovedløst klikker af i ”Accepter” og trykker ”OK”

Den musik du køber i iTunes, har du ret til at bruge jf. brugerbetingelserne for iTunes. Men den dag du dør, ophører den ”kontrakt” du har accepteret med iTunes. Din konto udløber og kan ikke overføres til andre.

Så simpelt er det: Når du dør, dør din musik også!

Det er ikke kun Apples iTunes, der har sådanne regler. Det samme gør sig gældende for f.eks. Amazon og Google.

Det næste i sagen

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden gik et skridt videre. 17/8/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med artiklen om Hver femte downloader mindre ulovlig musik efter streamingtjeneste – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Få også seneste nyt i sagen ved at trykke her..