Hver femte Android applikation er usikker

Brugere af Android Market skal passe på, da omkring 20 procent af applikationerne er usikre og tillader adgang til følsomme data på mobilen.

Hver femte Android applikation er usikker

Omkring 20 procent af de cirka 50.000 applikationer, der er i Android Market, tillader adgang til tredjepartsapplikationer. Det betyder, at der reelt set er adgang til følsomme informationer på telefonen.

Et større problem er dog, at omkring fem procent af applikationerne, kan ringe andre telefoner op, to procent kan sende sms-beskeder til premium-numre. Derfor kan brugerne ende med rekordhøje telefonregninger – foruden der kan snages i de private data.

Den tekniske chef hos SMobile, Dan Hoffman, råder derfor også mobilbrugerne til at være ligeså påpasselige med mobiltelefonens indhold, som med det indhold man henter ned på computeren.

Oplysningerne er baseret på en undersøgelse, som sikkerhedsfirmaet SMobile har foretaget.

Det er derfor vigtigt at bruge sin fornuft og kritiske sans, inden man henter applikationer ned på mobilen. Det er en god idé at tjekke op på udviklerne bag applikationen, og som minimum læse de andre brugeres kommentarer på Android Marked.