Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hver femte downloader mindre ulovlig musik efter streamingtjeneste

Hver femte downloader mindre ulovlig musik efter streamingtjeneste

Musiktjenesterne er dukket op i hobetal, og det har fået hver femte dansker til at downloade mindre ulovlig musik, viser undersøgelse.

Musiktjenester som Spotify, Wimp og Sony Music Unlimited kan lægge en dæmper på danskeres trang til at downloade musik på ulovlig manér.

Sådan lyder en af konklusionerne i en undersøgelse, som Respons Analys har foretaget for streamingtjenesten Wimp.

19 procent af danskerne svarer således, at de downloader mindre ulovligt, efter de har fået adgang til en streamingtjeneste. Blandt de unge under 30 år, er det lidt under hver tredje, der downloader mindre ulovligt.

Ikke overraskende er det den digitale musiksamling, der er i færd med at skubbe cd'en helt ud af de unges bevidsthed - uanset om man er til streamingtjenester eller digitale musikbutikker i stil med iTunes. Hele 99 procent af de unge under 30 år tror ikke, at man lytter til musik på cd om to til fire år.

Undersøgelsen er gennemført i juni 2012 i både Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Cirka 1.000 respondenter over 16 år i hvert land blev adspurgt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

vonGoldschmidt 17-08-2012 10:19:17

Det giver vel meget god mening, siden streamningstjenester netop er en udvikling fra 'pirat download'-programmer som Napster, Kazaa etc., hvilke kom frem netop pga. cd'er og lign. simpelthen var for dyre. Streamingstjenster koster vel 100kr om måneden, hvilket ikke er noget stort slag i budgettet, hvorfor mange vælger disse lovlige måder at høre musik på...

Problemet ved streamingstjenester er, at kunstnerne stadig ikke få specielt meget ud af det i penge. Hørte noget med at Rasmus Seebach, som skulle være hørt meget på Spotify får sådan omkring 50 pr. måned.

Det kan godt være jeg er gammeldags, men foretrækker nu et fysisk medie at have min musik på (cd, LP, kassettebånd etc.) :O

0 0
Slaraffenland 17-08-2012 12:01:40

Jeg ved ikke om svaret står i analysen, men jeg fatter ikke hvorfor folk overhovedet fortsætter med at downloade ulovligt, hvis de i forvejen betaler for en streamingtjeneste!

0 0
vonGoldschmidt 17-08-2012 12:10:05

Måske hører de musikken på deres computer og vil gerne have den ned på deres mp3-afspiller, som ikke har 'internetadgang' eller lign.

0 0
patrick lønquist 17-08-2012 11:51:15

Jeg vil ikke kalde dig gammeldags... Jeg gør præcist det samme med film... :)!

0 0
Kim 17-08-2012 10:11:10

Sjovt nok viser undersøgelser, at efter man har øget tilgængeligheden af lovlige tjenester (som pladebranchen burde have påbegyndt allerede i 90'erne) så er der færre der vil benytte de ulovlige.
Det svarer til at være overrasket over at antallet af kræftpatienter steg kraftigt efter man lærte at stille diagnosen.

Samtidigt viser undersøgelser, at kun ca. 1/5 del af den ulovlige kopiering sker via online tjeneste. Langt størstedelen er (stadigt) at man laver en kopi til vennerne af sit fysiske medie. Ligesom dengang med kasettebånd og LP'er ;)

0 0

Om brug af cookies