Hver femte downloader mindre ulovlig musik efter streamingtjeneste

Musiktjenesterne er dukket op i hobetal, og det har fået hver femte dansker til at downloade mindre ulovlig musik, viser undersøgelse.

Hver femte downloader mindre ulovlig musik efter streamingtjeneste

Musiktjenester som Spotify, Wimp og Sony Music Unlimited kan lægge en dæmper på danskeres trang til at downloade musik på ulovlig manér.

Sådan lyder en af konklusionerne i en undersøgelse, som Respons Analys har foretaget for streamingtjenesten Wimp.

19 procent af danskerne svarer således, at de downloader mindre ulovligt, efter de har fået adgang til en streamingtjeneste. Blandt de unge under 30 år, er det lidt under hver tredje, der downloader mindre ulovligt.

Ikke overraskende er det den digitale musiksamling, der er i færd med at skubbe cd’en helt ud af de unges bevidsthed – uanset om man er til streamingtjenester eller digitale musikbutikker i stil med iTunes. Hele 99 procent af de unge under 30 år tror ikke, at man lytter til musik på cd om to til fire år.

Undersøgelsen er gennemført i juni 2012 i både Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Cirka 1.000 respondenter over 16 år i hvert land blev adspurgt.

Sidste tilføjelse til sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. mobilsiden har holdt fast i temaet. 4/7/2012 kom der nyt i sagen med en artikel med fokus på Dansk musik-app giver samme muligheder som Nexus Q – Artiklen kan læses her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Musik..