Hver femte kasserer gerne tv’et for en smartphone

Flere og flere danskere bliver glade for smartphones - i nogle tilfælde gladere end for stuealteret.

Hver femte kasserer gerne tv’et for en smartphone

Andelen af danske smartphone-brugere er i kraftig vækst. Det viser nye tal fra Google-initiativet “Our Mobile Planet”, hvor de uafhængige tredjepartsfirmaer Ipsos MediaCT og TNT Intratest samler statistik verden over.

I dag bruger 45 procent af den danske befolkning således en smartphone, mens tallet for sidste år lød på 30 procent. 18 procent af danskerne er endda så glade for erhvervelsen, at de hellere vil smide tv’et ud end at miste adgang til deres smartphone.

Statistikken viser ligeledes, at den gennemsnitlige smartphone-ejer har 28 apps installeret på telefonen. I gennemsnit bliver 13 af disse taget i brug hver måned.

75 procent af alle danske smartphone-ejere bruger apps til at besøge sociale netværk som Twitter, Facebook og Google+.

Telefonen kommer dog også flittigt i brug i forbindelse med shopping. 70 procent har således brugt smartphonen til at sammenligne produkter i butikken med priserne hos konkurrenterne. 19 procent svarer endda, at prissammenligning er den primære grund til, at de har smartphonen med sig, når de begiver sig ud for at shoppe.

Du kan finde meget mere statistik via ourmobileplanet.com.

Fortsættelsen i sagen

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 14/5/2012 gik redaktionen videre og publicerede en artikel om Apple dominerer det japanske smartphone-markedKlik her og læs den fulde artikel.. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .