Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hver tredje dansker streamer musik

Hver tredje dansker streamer musik

Flere og flere danskere skrotter cd-samlingen og streamer musikken fra tjenester som Spotify, Wimp og TDC Play. Men vi halter efter svenskerne og nordmændene ...

Hver tredje dansker har valgt at pakke cd-samlingen væk for at lytte til musik via abonnementstjenester på nettet i stedet. Det viser en undersøgelse foretaget af firmaet Norstat på vegne af Wimp. Det er primært unge under 30, der har taget springet, mens personer over 50 har lidt sværere ved at sige farvel til cd'erne.

Antallet af danskere, der indefor den seneste uge har lyttet til musik, der er streamet fra nettet, er steget til 20 procent - altså hver femte. For et halvt år siden - inden Spotify blev lanceret herhjemme - var tallet kun på 14 procent.

Trods stigningen så halser vi efter vores skandinaviske venner i Norge og Sverige, hvor 30 procent har lyttet til musik via streaming indenfor den sidste uge.

Det er hovedsageligt de unge under 30 år, der er hoppet med på streamingbølgen med en fremgang på 12 procentpoint siden juni sidste år. Det er kun en tredjedel af dem under 30, der har lyttet til musik fra en cd-skive indenfor den sidste uge. Hos aldersgruppen 50+ er der knap så meget fremgang at spore, men denne gruppe har dog også fordoblet sig, nemlig fra 4 procent til 8 procent. Der er dog 62 procent af denne aldersgruppe, der stadig lytter til musik på CD.

Undersøgelsen viser også, at en tredjedel af de adspurgte allerede har valgt at rydde cd-samlingen væk, sælge den eller smide den ud, hvilket er en øgning på 12 procentpoint på 6 måneder. Blandt den yngre generation under 30, er der flere og flere der ikke længere har cd'erne på display, over halvdelen har valgt helt at skrotte samlingen, hvorimod der blandt generationen over 50, stadig næsten er 8 ud af 10, der har cd'erne stående fremme i reolerne.

Undersøgelsen er gennemført i januar 2012 i både Danmark, Norge og Sverige på foranledning af Wimp. Via en netundersøgelse blev 3000 respondenter over 18 år adspurgt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

JB 26-01-2012 20:11:02

Sjovt at der ikke er nogen der stiller spørgsmåltegn ved det faktum at Danmark er verdens dyreste Spotify land...

0 0
Mazzen 26-01-2012 09:58:41

Der mangler stadig meget at den gode gamle musik på mange af streaming tjenesterne, hvis de havde det ville det være noget andet.

0 0

Om brug af cookies