Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hver tredje forælder snager i barnets mobil

Hver tredje forælder snager i barnets mobil

Mange forældre kontrollerer børnenes sms'er, billeder og videoklip i al hemmelighed.

37 procent af de svenske forældre snager i deres barns mobiltelefon. Det viser en undersøgelse fra teleselskabet Comviq, skriver dr.dk.

Forældrenes kontrol af sms'er, billeder og videoklip sker, uden at barnet er klar over det, og ifølge Peter Albæk, der er formand for Børns Vilkår, bør det stoppe.

- "Forældre skal lade være, de skal styre deres nysgerrighed. Det er et tillidsbrud at gå bag om ryggen på barnet," siger Peter Albæk til dr.dk.

Tilliden kan være svær at rette op igen

Peter Albæk forstår udmærket, at forældre har lyst til at smugkigge i barnets mobil. Alligevel afviser han kontrol som vejen frem - også selv om det eventuelt sker i en god hensigt.

- "Kontrol virker kontraproduktivt i forhold til tillid. Det er at skyde sig selv i foden. Det ender med, at man aldrig får noget at vide," siger Peter Albæk til dr.dk.

Ifølge terapeut og ekspert i teenagere, Linda Ulfsdotter, vejer barnets behov for beskyttelse tungere end barnets ret til privatliv.

- "Har man mistanke om, at børn er ude i noget, som ikke er godt for dem, er det ens pligt at kontrollere dem. Men man skal ikke snage i børnenes mobil af nysgerrighed," siger Linda Ulfsdotter til dr.dk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies