Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvilke iPhones og Android-smartphones virker Pokémon GO på?

Hvilke iPhones og Android-smartphones virker Pokémon GO på?

Er du i tvivl om din smartphone er god nok til at køre Pokémon GO? Se her om den lever op til mindstekravene for det populære spil.

Foto: Nianticlabs.com

Alle taler om Pokémon GO i disse uger, men det er ikke alle, der kan spille det. Spillets udvikler, Niantic, har nemlig opstillet nogle krav, som din smartphone skal leve op til, før du kan downloade spillet.

Hvis du har en ældre og billig Android-smartphone med meget skrabede specifikationer, skal du ikke sigte efter at kunne spille Pokémon GO.

Spillet kræver nemlig, at din telefon kører version 4.4 KitKat eller nyere. Med 20,1 % af alle Android-enheder med en ældre version af styresystemet er det altså cirka hver femte telefon, der ikke lever op til kravet alene ud fra versionen af styresystemet.

Læs også: Bedre tracking af pokémoner på vej til Pokémon GO

Dernæst er der et krav til skærmopløsningen, som lyder på 720 x 1.280 pixels - også kendt som HD. Derudover kræver spillet en god internetnetforbindelse, hvad enten det er Wi-Fi, 3G eller 4G. Det er dog til trods for, at dataforbruget ikke er synderligt højt. En GPS-forbindelse er derfor også nødvendig, men det er noget, som alle smartphones er i stand til.

På Niantics hjemmeside fremgår følgende minimumskrav til Android og iOS:

Android:
 • Android 4.4 KitKat og op til Android 6.0.1 Marshmallow (Android N vil ikke blive understøttet før den officielle udgivelse)
 • Anbefalet opløsning på 720 x 1.280 pixels (ikke optimeret til tablets)
 • Kraftig internetforbindelse (Wi-Fi, 3G eller 4G)
 • GPS og placeringstjenester
iOS:
 • iPhone 5+
 • iOS 8+
 • Kraftig internetforbindelse (Wi-Fi, 3G eller 4G)
 • GPS og placeringstjenester
 • Jailbroken enheder understøttes ikke

Få Pokémon GO selv om din telefon ikke lever op til kravene

Hvis ikke din Android-smartphone lever op til kravene, er Pokémon GOheller ikke synlig for dig i Play-butikken. Der er dog ofte blot tale om restriktioner sat i Play-butikken og ikke i selve appen. Det betyder, at du kan installere appen uden om Play-butikken, men her skal du være forsigtig.

Der er nemlig et væld af hjemmesider, hvor du kan downloade skadelige kopier af Android-apps (APK-filer). Hjemmesiden APKMirror fra Android Police er dog en undtagelse, hvor der gemmes originale og uændrede kopier af udvalgte gratis apps fra Play-butikken – bl.a. Pokémon GO.

Læs også: Pokémon GO: Pengene strømmer ind - 15 nye lande på vej

Fremgangsmåden for at downloade Pokémon GO til en Android-telefon, der officielt ikke understøtter spillet, er som følger:

 1. Vælg ’Indstillinger’.
 2. På de fleste Android-telefoner skal du nu finde ’Sikkerhed'. På Samsung-telefoner hedder det ’Låseskærm og sikkerhed’. På andre Android-telefoner kan det også hedde noget tredje.
 3. Find indstillingen ’Ukendte kilder’ og sæt flueben i denne.
 4. Nu er din Android-telefon sat op til at kunne installere APK-filer (apps) uden for Play-butikken, men det udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, da din telefon er åben over for at kunne få installeret usikre Android-apps. Det anbefales derfor, at du efter installationen af Pokémon Go slår ovenstående indstilling fra igen.
Det er nu tid til at downloade Pokémon Go fra APKMirror, som kan downloades her. Det er nemmest at downloade og åbne filen direkte fra din telefons browser, hvor du skal klikke på den røde knap med teksten 'Download APK'. Du kan dog også sagtens hente den på din computer og overføre via kabel eller online - det er helt op til dig.

Ved sidstnævnte skal du finde APK-filen i den placering, du har lagt den på din telefon og så åbne den. Nu begynder installationen af appen. Herefter har du Pokémon Go installeret på din Android-telefon.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies