Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvilket producenter bliver udslettet af smartphonekrigen?

Hvilket producenter bliver udslettet af smartphonekrigen?

Konkurrencen på smartphone-markedet er benhård, men nogle producenter risikerer helt at knække halsen.

En ny rapport fra IDC viser, at konkurrencen på telefonmarkedet nu for alvor skaber problemer for nogle af producenterne.

I forhold til sidste år, blev der i tredje kvartal sendt 179 millioner smartphones fra producenterne til butikkerne. Det er en stigning på over 45 procent, skriver ComputerWorld.

Det betyder dog ikke, at det går godt for alle producenter. Specielt HTC, Nokia og BlackBerry, lider under den hårde konkurrence.

HTC mistede i tredje kvartal markedsandele for 42,5 procent, hvilket betyder, at HTC samlet set nu kun står for fire procent af verdens smartphonemarked.

BlackBerry mistede i samme periode 29,7 procent markedsandele, mens Nokia blev hårdest ramt, og røg helt ud af top-fem.

En af de store udfordringer for de ramte selskaber, ligger blandt andet i den hårde konkurrence fra store firmaer som Huawei og ZTE.

Kilde: ComputerWorld, IDC 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 07-12-2012 15:18:46

Set ud i fremtiden, tror jeg vi kommer til at se en store ændringer i de producenter der findes idag.

Selvom Android sidder på markedet idag, så tror jeg faktisk at google vil blive den store taber, set over en årrække.

Som tiden er lige nu, så er vi meget fokuserede på app's, og de muligheder det medfører, men efterhånden som resten af vores hjem, bliver udstyret med mere og mere elektronik, så ser jeg de store software udviklere som de helt store vindere.

Specielt Apple har styr på hele cirklen, og med alt elektronisk udstyr i huset fra apple, så foregår alting som en drøm. Jeg ser dog apple lidt som B&O, og tror deres markedsandele vil gå nedad, til gengæld vil det blive niche, og de vil have en meget trofast kundeskare, der går "all in" og ejer alt hvad apple sælger.

Microsoft vil gøre stort indtog på markedet. Ikke nødvendigvis fordi Windows Phone systemet er verdens bedste, men fordi at de er altdominerende i PC verdenen. Vælger folk at købe et windows phone 8 device, så behøver de ikke købe meget andet, for at være på samme niveau med apple, hvad integration angår. Om et års tid, vil langt de fleste alligevel have windows 8 på deres hjemmePC'ere. Jeg må tilkendegive at efter jeg har købt både window 8 og en ny windows phone 8 telefon, så er de enormt nemt at have styr på alting, på kryds og tværs af telefon og PC. Med en windows 8 tablet, vil dette være endnu bedre.

Hvis google skal holde terræn, så skal de virkeligt ha sat skub i deres PC styresystem, ellers vil de blive hægtet af, grundet udviklere skal lave en app til alt, for at kunne få telefonen til at integrere ordentligt.

Desuden så er der bag om os forbrugere, ikke meget vi egentligt kan stille op. De vindende systemer vil være dem, som udviklerne kaster deres kærlighed over. Både Apple og Windows er meget nemme at udvikle app's til, og med windows 8 miljøet, behøver udviklerne kun firkantet set at udvikle en enkelt app, til alle enheder. Så får de kunder i butikken, som ikke nødvendigvis ejer en windows phone 8. Det er minimalt arbejde, for maksimal profit. Bliver kærligheden kastet over windows 8 miljøet, så fader Android stille og roligt bagud, da de så pludseligt vil blive de sidste der får de nyeste app's.

0 0

Om brug af cookies