Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvor mange mobilmaster er der opsat i din kommune?

Hvor mange mobilmaster er der opsat i din kommune?

Se udvikling af mobilnetværk i din kommune og sammenlign med andre kommuner.

Brancheorganisationen TI har lavet en oversigt over udviklingen af mobilmaster set over tid. (Foto: Michal Marcol).
Brancheorganisationen TI har lavet en oversigt over udviklingen af mobilmaster set over tid. (Foto: Michal Marcol).

Udbygning af mobilnetværk i Danmark har over de seneste par år været meget omdiskuteret. Efterhånden som folk køber flere og flere smartphones, er kritikken af dårlig dækning steget næsten ekspontionelt.

Både politikere, kommuner og forbrugerorganisationer har ikke været sene til at pege fingre af teleselskaberne, der er blevet beskyldt for at nedprioritere udbygningen af mobilmaster, til skade for forbrugerne.

Specielt efter Skylines konkurs har flere politikere været ude med riven, og beskyldt teleselskaberne for at nedprioritere visse områder af landet.

Men med beskyldninger og mundhuggeri kommer man normalt ikke langt, så derfor har Telekommunikationsindustrien (TI), der er en interesseorganisation for telebranchen, fået udarbejdet nogle illustrationer af udbygningen af mobilnetværk i Danmark over tid.

Se udviklingen over tid

Illustrationerne giver et indblik i hvor mange master, der er sat op i kommunerne, og det er muligt at sammenligne kommunerne på baggrund af illustrationerne.

Illustrationerne viser, hvordan der gennem en lang årrække er sket betydelige udbygninger af mobilnettene i alle dele af Danmark - med få undtagelser.

Det skal bemærkes at illustrationerne kan ikke bruges til at sige noget om kvaliteten af mobildækningen i de enkelte kommuner, da der ikke umiddelbart er en sammenhæng mellem antal mobilmaster og det oplevede dækning i et område.

Den ene illustration viser udviklingen i antallet af mobilantenner i hver kommune i Danmark over tid - se den her.

Den anden illustration viser udviklingen i antallet af mobilantenner per 1.000 indbyggere i hver kommune i Danmark over tid, og den kan ses her.

Så hvis du har den opfattelse, at teleselskaberne nedprioriterer din kommune, så kan du nu sammenligne din kommune med nabokommunen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Xlander 18-06-2012 12:28:52

Hvis i vil se hvor masterne stå så kig her.

http://www.mastedatabasen.dk/VisKort/PageMap.aspx

0 0
DX 18-06-2012 10:13:25

de kort kan ikke bruges til noget. Det er jo selve dækningen / muligheden for at kunne sende & modtage, der er interessant

0 0
Om brug af cookies