Hvor populær er iPhone egentlig?

Når alt kommer til alt, hvor populær er Apples iPhone så egentlig? Og har Nokia stadig fat i markedet? En række nye tal giver svaret.

Hvor populær er iPhone egentlig?

Omtale-mængden omkring iPhone er generelt stor, men det er ikke nødvendigvis det samme, som at Apples smartphone er “over-populær”.

Websiten Billshrink.com har samlet en række analysetal fra blandt andet Gartner, Nielsen Research og mange andre, for at give et iPhone-overblik.

Gartners salgstal for smartphones, fordelt på styresystemer i august 2010 på verdensplan, viser, at Symbian-platformen er nummer ét, med en markedsandel på 41,2 procent.

Dernæst følger Blackberry / RIM (18,2 %) og Android (17,2 %). iPhone (iOS) findes på fjerdepladsen med 14,2 procent.

Isoleres tallene på det amerikanske marked ligger Symbian og roder helt nede på to procent, mens Blackberry, iPhone OS og Windows Mobile fører an på smartphone markedet.

markedsandel

Nokia og Samsung er i toppen

Det generelle mobilsalg, inklusiv alle mobiler og platforme på verdensplan, viser, at Nokia og Samsung er nummer ét og to med hhv. 40 og 20 procent af markedet.

Apple ligger på en absolut bundplacering med en andel på kun to procent. Et brand som Sony Ericsson, der ellers generelt er populært i Danmark, har seks procent af verdensmarkedet.

De almindelige mobiltelefoner udgør cirka 68 procent af brugen i verden. Smartphones har en andel omkring 17 procent.

Apple sidder på apps

Applikationer er et buzzword overalt i mobilbranchen og mange aktører tilstræber at få bedre fat i dette marked.

Målt over hele 2009 sad Apple på 99,4 procent af alle app-downloads og de øvrige aktører, som f.eks. Nokia og Android, måtte deles om den resterende lille bitte del.

I øvrigt er Apples brugere blandt de mest tilfredse. Hele 89 procent siger, at deres næste mobil også bliver en iPhone. Kun seks procent af disse brugere, overvejer at skifte til Android-systemet.

I Android-lejren vil 71 procent købe en Android mobil næste gang – men 21 procent overvejer, om deres næste mobiltelefon skal være en iPhone.

Med forbehold

Tallene, som Billshrink.com bringer, er opgjort på basis af flere forskellige kilder og er derfor ikke nødvendigvis et 100 % sandfærdigt udtryk for virkeligheden.

Men umiddelbart giver de et meget fint fingerpeg om, hvordan popularitet og fordeling nogenlunde er.

Seneste nyt

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden har bragt sagen videre. Allerede d. 23/9/2010 bragte vi nyt i sagen med nyheden om Nokia: Android er ikke en mulighed – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..