Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hvor store er HTC og Sony egentlig?

Hvor store er HTC og Sony egentlig?

De fylder meget i vores bevidsthed i Danmark, HTC og Sony, men hvor store er de ude i den store verden?

Her i lille Danmark har HTC en ganske høj kendskabsgrad, blandt andet fordi de i den grad, har været first-movers på Android-enheder, startende med HTC Magic tilbage i 2009.

Sony gjorde sig blandt andet gældende gennem særligt Walkman-mobilerne, og naturligvis Xperia-serien.

Men de to brands, er knapt så store, når vi zoomer ud, og ser på mobil- og smartphone salget i hele verden.

Analysevirksomheden Gartner har netop opgjort salget til slutbrugere på verdensplan, til at være 419 millioner enheder i første kvartal af 2012.

HTC og Sony solgte henholdsvis 7,7 og 7,8 millioner devices, svarede til en markedsandel på 1,8 og 1,9 procent. I samme kvartal af 2011 blev der solgt 9,3 og 7,9 millioner enheder.

Verdens største producent er Samsung, der solgte 86,5 millioner enheder med en markedsandel på 20,7 procent. Nokia og Apple følger lige efter med henholdsvis 83,1 og 33,1 millioner og markedsandele på 19,8 og 7,9 procent.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mazzen 18-05-2012 10:57:18

Når Samsung/Apple engang rammer muren, for hvor meget folk gider dem længere tror jeg at HTC/Sony er en af de spillere som vil springe frem og tage markedsandele, og det gør de også lige så stille, så selvom Samung/Apple/Nokia(muligvis ikke så meget Nokia, deres 1,2,3 start telefoner bliver nok ved) pt sidder på magten, så vil folk på et tidspunkt blive trætte af dem, enten pga de er trætte af dem eller fordi de har haft en dårlig oplevelse og vil derfor lede efter et alternativ, og der vil HTC/Sony stå klar med masser af viden samt et stort udvalg af telefoner, og f.eks HTC Sense er kun blevet bedre med tiden, og Walkman/Xperia-serien fra Sony står klar og venter

0 0
David 19-05-2012 08:30:21

Tror du at Android folk er så brand orienterede? køber man ikke bare det der er bedst på det tidspunkt man køber? Jeg tror at grunden til at Samsung har så meget succes med SGS2 og sikkert også SGS3, er at de er pokkers gode. Samsung er ved at gøre det Apple har gjort, de skaber et univers om deres produkter, med tilbehør, hype osv. Det giver fornemmelsen af at man får mere end bare end telefon, og det sælger.

0 0
Kim 21-05-2012 11:50:28

Jeg tror nu at Android købere er mindst lige så brand-orienterede som alle andre. De vælger bare andre brands.
Personligt har jeg aldrig set HTC som andet end en legetøjsproducent, men der er med garanti nogle der vil argumentere i deres forsvar til døden.

0 0
Mazzen 21-05-2012 07:43:53

David: Helt enig, men på et tidspunkt, vil luften gå af dem, og så vi de "små" blive de store,er ikke en tilhænger af hele det må alt skal være nå så uhh jeg har en Apple/samsung, kan ikke se hvorfor folk tror det er nødvendigt med en telefon som kun er stor pga en hype omkring produktet, hvis det er fordi de føler de skal være en del af fællesskabet så burde de nok se lidt på sig selv og finde ud af hva problemet er istedet

0 0
hellas7 18-05-2012 11:14:37

Derudover er tallene lidt misvisende siden Sony og HTC udelukkende sælger smartphones (er jeg da ret sikker på?). At Samsung og Nokia hver sælger 85 mio. enheder betyder jo ikke at det er GS III og Lumia alt sammen - langt fra!

0 0

Om brug af cookies