Hvordan er du stillet når mobilen går i stykker?

Forbrugerklagenævnet modtager jævnligt klager fra forbrugere, som er i tvivl om hvornår de kan kræve deres penge retur. Her er et par gode råd.

Hvordan er du stillet når mobilen går i stykker?

Der er grænser for, hvor mange forsøg en forhandler har til at reparere fejl på din mobiltelefon. Men hvor mange reparationsforsøg har en forhandler egentlig, inden du kan kræve pengene retur?

– “Forhandleren har som udgangspunkt ét forsøg til at få repareret en fejl, og det skal ske inden for rimelig tid. Hvis den samme fejl opstår igen, kan du derfor have ret til at kræve en anden løsning. F.eks. at få pengene tilbage,” siger jurist i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Henrik L. Sedenmark.

I nogle situationer kan forhandleren have flere forsøg til at rette fejlen, der er dog en grænse for hvor tålmodig du som forbruger skal være hvis det gælder samme fejl.

Du kan på forbrug.dk læse mere om, hvad du skal gøre hvis du er ramt af fejl på din mobiltelefon.

Fem gode råd til dig der har fejl på din mobil

1. Klag over fejlen til forhandleren – og sørg for at have skriftlig dokumentation.

2. Husk du har en reklamationsret på to år, hvis fejlen har været til stede fra købstidspunktet. Reklamationsretten gælder ikke, hvis du selv har pådraget telefonen fejlen.

3. Forhandleren har som udgangspunkt ét forsøg til at fixe en fejl. Hvis der bliver ved med at opstå nye fejl ved produktet, kan du få pengene tilbage.

4. Forhandleren skal reparere fejlen på din vare inden for rimelig tid. En tommelfingerregel siger, at rimelig tid er 14 dage, men det afhænger blandt andet af, hvor mange fejl der er tale om, fejlens karakter, hvor mange reparationsforsøg forhandleren har haft samt om forhandleren har stillet en lånegenstand til rådighed for dig, mens din vare er til service.

5. Du har følgende valgmuligheder, hvis reparationen trækker i langdrag: Du kan kræve en anden vare magen til (omlevering), du kan kræve dine penge retur, eller du kan kræve et afslag i prisen.

Læs også:
 – Undgå sand og vand på sommerferien