Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   I 2012 kan vi købe ind med mobilen i bussen

I 2012 kan vi købe ind med mobilen i bussen

Via de såkaldte QR Koder, eller mobile stregkoder, bliver det muligt at handle ind på vej hjem i bussen.

QR Koder bliver i 2012 mere almindelige i markedsføring. (Foto: Scanbuy).
QR Koder bliver i 2012 mere almindelige i markedsføring. (Foto: Scanbuy).
Foto: Scanbuy

Flere og flere steder ser man de mobile stregkoder (QR Koder) i markedsføringen fra forskellige virksomheder. Koden kan scannes med et stregkode-scannerprogram som f.eks. Barcode-scanner, der findes til både Android og iPhone.

Allerede næste år vil det blive muligt, at bestille dagligvarer i bus og tog, ved at scanne annoncer fra butikskæderne.

- ”Vi får mulighed for at handle de mest almindelige dagligvarer i store dele af den offentlige transport ved hjælp af mobilen. I Østen er det helt normalt at tilbyde kunderne at købe de mest almindelige dagligvarer på den måde,” fortæller Jesper Stuhr, direktør i Scanbuy Danmark, der lever af, at udvikle mobile stregkodeløsninger.

Bureauet Mediacom mener, at reklamebureauerne i 2012, i større omfang, vil benytte QR-koderne i markedsføringen.

Læs også:
- Baggrund: Hvad er mobile stregkoder / QR koder

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BE 26-12-2011 21:13:49

Mere konkret, hvad forstås der ved at "købe ind med QR-koder?"

Vedrørende NFC kaan det være praktisk i mindre købssammenhæng, men hvad hvis man får stjålet sin mobil, taber den, glemmer den, - er det så ikke bare en åben tegnebog?

0 0
claus 28-12-2011 10:23:20

nej er det ikke min N9 har NFC og glemmer du den og den bliver den stjålet så kan de ikke bruge den (NFC)..du skal taste din kode ind for at aktiver dit køb. Og det er meget nemt at bruge selv min mor på 52 kan bruge det og hun ved ikke en skid om mobiler så Kim også hr og fru hansen på 80 kan bruge NFC

0 0
Kim Harder 25-12-2011 19:24:17

Der kommer så mange muligheder, så vi skal passe på, vi ikke skal teste dem alle. NFC lyder noget besværlig, så det tror jeg ikke på bliver noget hit. Det skal være noget, hvor hr og fru hansen kan være med uden, at skulle igang med helt store. Det er netop lige hvor mange mobiltelefoner kommer på markedet, som understøtter dette. En elementær stregkodelæser, også kataloget fyldt med almindelige stregkoder, i stedet for små kunstværker, så skulle det vel også være muligt.

0 0
Mozz 25-12-2011 00:32:48

Tror ikke at NFC lige umiddelbart bliver mer udbredt end QR!! Det kræver nemlig at div. mobiler understøtter NFC, og så vidt jeg ved, er der kun 1-2 mobiler i DK der har det lige pt.

Tror i øvrigt, også først at NFC, for alvor slår igennem i DK, når det er blevet prøvet af, og er blevet en succes i det store udland.... Men det kan kan da være jeg tager fejl!!

0 0
Durante 23-12-2011 13:10:17

I hvert fald indtil d. 21. December 2012 :P

Det er fedt nok at de begynder at bruge QR koder til noget lidt mere brugbart. Meeen mon ikke at NFC bliver lidt mere almindeligt i denne sammenhæng?

0 0

Om brug af cookies