Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   I morgen kommer mobilt NemID

I morgen kommer mobilt NemID

Det har været i støbeskeen et stykke tid, men i morgen bliver det muligt at tjekke årsopgørelsen på mobilen

Det har ikke været den allermest gnidningsfri optakt til at få NemID på mobilen eller tabletten, men fra i morgen 1. juli skulle den være god nok - NemID bliver muligt at bruge fra de mobile enheder.

”Det er en vigtig milepæl, vi har nået. Danskerne har taget mobilerne til sig i deres hverdag, så derfor er det rigtig positivt, at vi endelig kan tilbyde et nyt NemID,” siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle-Petersen.

Læs også: Få dit Nøglekort i app - strider dog mod NemIDs regler 

Et vigtigt skridt i at gøre NemID brugbart på mobile enheder er, at systemet ikke længere er afhængigt af Java, der har været noget udskældt i den senere tid. Systemet vil dog stadig se ud, som det plejer, selvom mekanismerne bag er anderledes.

Digitaliseringsstyrelsen fortæller også, at NemID ikke vil være hurtigt nok på alle enheder, men det skyldes, at man ikke vil gå på kompromis med sikkerheden. Det er noget, man vil arbejde på at forbedre i den kommende tid.

Læs også: Ondsindet app tager dine data som gidsel 

I løbet af den kommende tid vil flere og flere tjenester, både offentlige og private, bevæge sig over til at bruge NemID, hvis de ikke allerede gør det fra i morgen, ligesom den offentlige sektor også vil forsøge at gøre sig mere brugervenlig fra mobile enheder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mike 01-07-2014 12:57:38

Der er vist lang vej igen: * Syv løsninger virker optimalt fra 1. juli. Det er dem, hvor selvbetjening blev gjort obligatorisk 1. december 2013: Anmeld flytning til udlandet, Ansøg om begravelseshjælp, Ansøg om lån til betaling af ejendomsskatter, Ansøg om Navne- og adressebeskyttelse, Ansøg om kropsbårne hjælpemidler, Valg af læge og Ægteskabserklæring.

1 0
Rasmus Raabjerg 30-06-2014 21:23:27

Vil det sige kl 00.00 så kan jeg gå i E-boks fra min iPad?

1 0
TF 30-06-2014 23:13:28

Det har du da kunnet længe, bare hent app'en.

6 1

Om brug af cookies