Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   I morgen offentliggør Huawei en ny telefon til det danske marked

I morgen offentliggør Huawei en ny telefon til det danske marked

Vi tror, at der er tale om en telefon med firdobbelt kamera, flagskibshardware og selvfølgelig alle Googles tjenester.

Foto: Huawei

I morgen løfter Huawei sløret for næste model til at ramme det danske marked. Det er dog desværre ikke Huawei Mate 30 Pro, der er tale om. Men derfor kan der sagtens være en masse at glæde sig til.

Læs også: Huawei inviterer til dansk lancering af flagskib

Under hastagget, #EnNyStjerne, reklamerer Huawei lige nu kraftigt for den nye telefon på deres Facebookside. I virkeligheden er der nok ikke tale om en helt ny stjerne, derimod en stjerne, der allerede er lanceret andre steder i verden.

Således ser Huawei Nova 5-serien ud.
Således ser Huawei Nova 5-serien ud.

Hos Mobilsiden tror vi, at der er tale om Huawei Nova 5 Pro, eller Huawei Nova 5T, der næsten er samme telefon. Huawei Nova 5 Pro blev lanceret tilbage i juni måned, og har dermed eksisteret endda noget tid.

Telefonen blev lanceret med flagskibsspecifikationer, deriblandt 8 GB RAM, quad-kamera, fingeraftrykslæser under skærmen, og hurtigopladning. Se specifikationerne herunder:

Huawei Nova 5 Pro specifikationer
 Mål og vægt  157,4 x 74,8 x 7,3 mm
171 gram
 Skærm 6,39" OLED
1080x2340 pixels
 Chipsæt HiSilicon Kirin 980 (7 nm)
Octa-core (2x2.6 GHz Cortex-A76 & 2x1.92 GHz Cortex-A76 & 4x1.8 GHz Cortex-A55)
 Batteri 3500 mAh
Hurtigopladning 40W (85% in 30 min)
 RAM 8GB 
 Lagerplads 128GB/256GB
 Kamera 48 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2", 0.8µm, PDAF
16 MP, f/2.2, (wide)
2 MP, f/2.4, 27mm (wide) dedicated macro camera
2 MP, f/2.4, depth sensor
 Software Android 9
EMUI 9.1
 Andet Bluetooth 5.0
Fingeraftrykslæser i skærmen 

Kommer med alle Googles tjenester

Hvorfor er det lige, at det giver mening at lancere en model, der ikke umiddelbart har haft sin gang på det danske marked? Først og fremmest er det bestemt ikke en dårlig telefon, som tydeligt ses på specifikationerne. Dernæst er Huawei Nova 5 Pro lanceret inden et endeligt forbud mod at bruge Googles tjenester trådte i kraft. Og alle telefoner, der er lanceret inden det endelige forbud, har lov til at bruge Google Mobile Services samtidig med, at de har ret til alle fremtidige opdateringer.

Derfor har Huawei nu muligheden for at tilbyde de danske forbrugere en telefon, der både byder på flagskibshardware, firdobbelt kamera, og alle Googles tjenester, uden at omgå reglerne.

Alt dette er selvfølgelig en teori fra vores side, og det kan vise sig, at vi tager helt fejl. Om ikke andet bliver vi klogere i morgen, hvor vi selvfølgelig også er på plads ved lanceringen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies