Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iCloud Drive - tætteste vi kommer på et filsystem til iOS

iCloud Drive - tætteste vi kommer på et filsystem til iOS

Apple har med iCloud Drive funktionen til iOS og Mac forsøgt at lette filhåndteringen af dokumenter på tværs af apps.

Eftersom at IT-giganten Apple efter 7 år på smartphone-markedet stadig ikke har åbnet op for filsystemmet, eller gviet mulighed for at bruge iOS enhederne som ekstern harddisk, så kan man antage, at deres definition og syn på en smartphone måske bare er anderledes end konkurrenternes. 

Apple præsenterer OS X Yosemite - enhver iOS brugers drøm

Det forstærkes om ikke andet af deres nyligt lancerede "iCloud Drive" funktion, der gør det nemmere at arbejde med dokumenter på tværs af apps. I præsentationen herover forklarer Apples softwareansvarlige Craig Federighi, at du i apps kan fremkalde "iCloud Drive panelet", og herfra åbne kompatible dokumenter fra andre apps. Ændringer og lignende vil stadig blive holdt i den oprindelige app-mappe, så der ikke pludseligt er adskillige versioner at fare vild i. 

Apple oplyser desuden på deres hjemmeside, at man på Mac og Windows vil kunne "drag and drop"(trække og slippe) dokumenter i mapper, der her figurer cloudbaseret og lidt på samme måde som Dropbox. Hvis man vil tilføje et nyt dokument til iCloud Drive via iOS, så skal man altså bare oprette et dokument i en iCloud-kompatibel app, ganske som hidtil.

Dermed bliver nødvendigheden og behovet for et reelt filsystem udelukket fra iOS, da alt her skal fungere automatisk og med fokus på brugervenlighed. 

iCloud Drive vil blive tilgængelig på iOS, Mac og endda Windows computere, når opdateringerne udrulles i efteråret. 

Kilde: Apple

  

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies