Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   IDC: Huawei slår LG og HTC af pinden

IDC: Huawei slår LG og HTC af pinden

Analysefirmaet IDC har fremlagt deres rapport for salget af mobiltelefoner i 2012 – LG og HTC taber terræn bl.a. til Huawei.

Huawei Honor 2.
Huawei Honor 2.

Analysefirmaet IDC har netop fremlagt deres rapport med salgstallene for mobiltelefoner i 2012 og det er dyster læsning for producenter, som HTC og LG. De kinesiske producenter ZTE og Huawei snupper markedsandele.

 - Huawei vil erobre det danske marked med lavpris-smartphones

I 2012, som helhed, blev der solgt 1.7 milliarder mobiltelefoner, hvilket var en nedgang på 0,2 procent i forhold til 2011.

I fjerde kvartal blev der solgt 482,5 millioner mobiltelefoner, hvilket er en stigning på 9,1 millioner siden samme periode i 2011. 45 procent af disse var smartphones.

Verdens største smartphoneproducent er efter fjerde kvartal fortsat Samsung, som sidder på 29 procent af markedet. Andenpladsen er besat af Apple med 21,8 procent og på tredjepladsen kommer den største overraskelse – her finder vi nemlig kinesiske Huawei.

Salgstallene for smartphones i fjerde kvartal (Kilde: IDC)
Salgstallene for smartphones i fjerde kvartal (Kilde: IDC)

Huawei er den tredjestørste smartphone-producent

Huawei er nu blevet verdens tredjestørste smartphone-producent og den femtestørste hvis det er alle typer telefoner.

Huawei har nu en markedsandel på 4,9 procent af smartphone-markedet, hvilket et salg på 10,8 millioner enheder i fjerde kvartal har hjulpet med. Det er en stigning på 89,5 procent i forhold til samme periode sidste år.

 - ”Producenter med unikke markedsfordele, som billigere enheder, kan hurtigt erobre markedsandele specielt på nye markeder. Et godt eksempel på det er Huawei, som gik forbi LG med en top 5 placering på det mobile marked som helhed – og gik forbi HTC i top 5 på smartphone-markedet,” siger analytiker Kevin Restivo fra IDC.

Ramon Llamas fra IDC fortæller også, at det at Huawei og ZTE er blandt de fem største mobilproducenter også betyder et skifte på det globale mobilmarked.


Læs også:
 - Huawei Honor 2 - alligevel til Danmark

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 29-01-2013 09:26:49

Gaaab....een skralde fabrikant af skralde modeller med skralde OS overhaler en anden skralde fabrikant af skralde modeller med skralde OS.

What else is new? Det kan ændre sig fra kvartal til kvartal, da der absolut er intet unikt imellem dem. Det eneste er hvem der kan presse prisen mest. Kvaliteten er den samme - middelmådigt.

0 0

Om brug af cookies